Metsäyhdistyksen Kai Lintunen UNECE-FAO:n metsäviestintäverkoston puheenjohtajaksi

Suomen Metsäyhdistyksen kansainvälisen viestinnän päällikkö Kai Lintunen valittiin luottamustehtävään UNECE-FAO:n metsäviestintäverkosto Forest Communicators Networkin (FCN) uudeksi puheenjohtajaksi.

 Lintunen toimi aikaisemmin verkoston varapuheenjohtajana. Hän on myös FAO:n alueellisten metsäverkostojen globaalin koordinaatio- ja yhteistyöryhmän Euroopan edustaja.

”Yhteistyö kansainvälisten suurten toimijoiden ja muiden maiden kanssa tuo uskottavuutta metsien käytön hyväksyttävyyden edistämisessä. Yhdessä on mahdollista saavuttaa myös enemmän näkyvyyttä kuin yhden maan omilla hankkeilla”, Lintunen toteaa. ”Suomen etu on olla proaktiivisesti mukana viestien muotoiluissa ja hankkeiden suunnittelussa alusta asti.”

Metsien vastuullisesta käytöstä löytyy ratkaisuja niin koko ihmiskunnan haasteisiin kuin yksittäisten ihmisten hyvinvointiin, luontoa ja maapalloa unohtamatta.

”Pohjoismainen metsiin perustuva biotalous on meille vahvuus, mutta se on sitä kaukaisempi ja epämääräisempi käsite, mitä kauemmas mennään meikäläisistä ympyröistä. Työ vaatii pitkäjänteisyyttä, määrätietoisuutta ja kärsivällisyyttä. Pikavoittoja ei ole tiedossa”, Lintunen summaa.

”Meidän tulee sovittaa yhteen hyvinkin erilaisista lähtökohdista kumpuavia erisuuntaisia näkemyksiä ja lisätä ymmärrystä metsien ja puun käytön tuomista mahdollisuuksista. Voimien yhdistäminen ja yhteisten viestien muotoileminen tuo lisää painoarvoa. Tämä nimitys on erinomainen tilaisuus edistää tätä, Suomen vahvuudet muistaen.”

Forest Communicators Network on ollut keskeisesti mukana muun muassa useiden globaalien toimijoiden metsäviestintähankkeissa, kuten YK:n Kansainvälisen metsien päivän spottien työstämisessä. Videospotit saavat säännöllisesti miljardiyleisön globaaleilla televisiokanavilla.

Kirjoita kommentti