Metsäyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Eeva Hellström

"Mikä olisi parempi paikka olla mukana rakentamassa metsäalan tulevaisuutta", Metsäyhdistyksen vastavalittu hallituksen puheenjohtaja Eeva Hellström sanoo. Kuva: Sitra

Suomen Metsäyhdistyksen vuosikokous valitsi eilen yhdistyksen hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi maa- ja metsätieteiden tohtori Eeva Hellströmin. Hän aloittaa uudessa tehtävässään tammikuun alussa.

Hellström ei ole Metsäyhdistykselle uusi tuttavuus. Hän aloitti yhdistyksessä 1990-luvulla, 33-vuotiaana melko tuoreeltaan työelämään siirtyneenä tutkijana. Metsäyhdistyksessä Hellström oli koko 11-vuotisen työsuhteensa ajan Päättäjien Metsäakatemian johtajana.

Hellström luonnehtii tuota aikaa yhdeksi elämänsä parhaista. ”Mielenkiintoista tekemistä, jatkuvaa oppimista ja itsensä haastamista. Hieno työyhteisö, jossa on valtavasti osaamista ja josta olen saanut omaan kasvuuni ja ammatilliseen kehitykseeni paljon”, Hellström sanoo.

Hellström iloitsee voidessaan uuden tehtävän kautta tuoda osaamisensa Metsäyhdistyksen ja sen kautta koko alan käyttöön. ”Maailma ja monet yhteiskunnalliset ongelmat muuttuvat yhä monimutkaisemmaksi. Metsäalan ammattilaisilla on aivan olennainen kyvykkyys katsoa asioita eri tarkastelukulmilta – aivan kuten metsäalan ammattilainen osaa katsoa metsää ekologian, metsänhoidon, teknologian, talouden, markkinoinnin ja ihmisten henkisen hyvinvoinnin näkökulmasta. Tällaiselle on yhteiskunnassa kasvavaa kysyntää”, Hellström sanoo.

Metsäyhdistys on asemoinut itsensä metsäalan ja muun yhteiskunnan rajapinnalle, missä se myös tuo metsäalan eri näkemyksiä yhteen. ”Mikä olisi parempi paikka olla mukana rakentamassa metsäalan tulevaisuutta? Uskon alan yhteistyön voimaan ja toivon, että kokemukseni eri näkökulmista katsomisesta – sekä metsäasioissa että yhteiskunnallisissa kysymyksissä laajemminkin – auttaa tehtävässä”, Hellström sanoo.

Päätyönään Eeva Hellström on johtava asiantuntija Sitran strategiayksikössä, jossa hän muun muassa fasilitoi Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin työskentelyä. Hänen työtehtävänsä ovat viime vuosina liittyneet muun muassa kansalliseen luonnonvarapolitiikkaan, maaseudun kehittämiseen, talouspolitiikkaan, turvallisuuteen, kestävän hyvinvoinnin visiotyöhön ja hyvinvointiyhteiskunnan hallintamalleihin.

Eeva Hellström on myös Euroopan metsäinstituutin hallituksen varapuheenjohtaja. Aiemmin hän on ollut Metsäntutkimuslaitoksen johtokunnan puheenjohtaja.

Suomen Metsäyhdistys on metsäalaan liittyvien tahojen yhteinen yhdistys, jonka tehtävänä on tuoda esiin metsien mahdollisuuksia yhteiskunnan kehittämisessä viestinnän keinoin. Yhdistyksen jäsenkuntaan kuuluu likimain koko metsäala sekä sen lisäksi useita valtakunnallisia metsiin nojautuvia harrastus- ja virkistysjärjestöjä ja opettajajärjestöjä.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Anders Portin, Suomen Metsäyhdistys, puh. 040 586 6179
Johtava asiantuntija Eeva Hellström, Sitra, puh. 050 351 2412

Kirjoita kommentti