Millainen on metsäsuhteesi? Sana on vapaa uudella Hyvin sanottu -keskustelufestivaalilla

|

Metsäkeskustelu kuplii kiivaana – siihen vaikuttaa meidän jokaisen suomalaisen vahva metsäsuhde, mutta tunnistammeko omamme? Suomen Metsäyhdistys on mukana luomassa avointa keskustelukulttuuria Hyvin sanottu -keskustelufestivaalilla, joka järjestetään Hämeenlinnassa perjantaista lauantaihin 30.9.–1.10.2022.

Ensimmäistä kertaa järjestettävillä Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleilla kaikki halukkaat voivat osallistua keskusteluun. Tapahtuman tarkoitus on lisätä rohkeutta osallistua keskusteluihin ja syventää ymmärrystä erilaisista näkökulmista.

Tapahtuman aikana Hämeenlinnan Verkatehtaalla ja sen ympäristössä järjestetään peräti 77 keskustelua. Metsäyhdistys on mukana tapahtuman Pop up -keskustelusarjassa, jonka tilaisuuksiin yleisöllä on vapaa pääsy. Keskustelua käydään yhdessä kutsuvieraiden ja yleisön kanssa.

Metsäyhdistyksen pop up -keskustelun teemana on metsäsuhde ja miten se vaikuttaa usein kiivaana käyvään metsäkeskusteluun. Tavoitteena on tarjota turvallinen keskustelutila erilaisille ajatuksille metsien käytöstä, metsiin liittyvistä tunteista ja metsien merkityksestä meillä Suomessa ja näin osaltaan monipuolistaa metsäkeskustelua.

Mukana keskustelemassa on tuuloslainen metsänomistaja Tauno Aaltonen, Evon tiedekansallispuistohankkeen tiedetyöryhmän jäsen Markku Karvonen, taiteilija Ilona Rista, Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtaja ja metsänomistaja Ellen Rydbeck, Ylen uutisankkuri Matti Rönkä, metsätalousinsinööriopiskelija Mikko Syrjälä ja hämeenlinnalainen partiolainen ​​​​​​​Anne Toukonen.

Tule keskustelemaan 30.9. klo 12.45, millainen on sinun metsäsuhteesi

Metsäsuhdekeskustelu järjestetään perjantaina 30.9. klo 12.45–14.15 Hämeenlinnan taidemuseon Lohrmannin makasiinissa. Olitpa metsänomistaja, marjastaja, lähimetsän suojelija, lenkkeilijä tai metsäalan ammattilainen tai tätä kaikkea tai paljon muuta, tule mukaan avartamaan keskustelua ja ymmärrystä metsistä.

Hyvin sanottu – Bra sagt on Ylen ja Erätauko-säätiön viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla halutaan vahvistaa luottamusta ja ymmärrystä toisia kohtaan.

Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin ohjelm julkaistaan syyskuun puolessa välissä. Osa keskuteluista myös televisioidaan ja ne juontaa Yleltä tutut Milla Madetoja, Jussi-Pekka Rantanen, Aliisa Ristmeri ja Marleena Lammikko.

Lisätietoa:

Kaarina Aro, projektipäällikkö, Suomen Metsäyhdistys, kaarina.aro@smy.fi, p. 050 374 5677

Lue lisää: Hyvin sanottu -festivaali

Kirjoita kommentti