Minun puuni -kylvöprojekti: Tuhannet lapset kasvattavat jälleen puita maailman metsäpäivän kunniaksi

Suomen Metsäyhdistys jakaa myös tänä vuonna kymmeniä tuhansia Siemen Forelian lahjoittamia männyn siemeniä päiväkodeille, kouluille ja Suomen Ladun Metsämörri-ryhmille. Minun puuni -kylvöprojektiin osallistuu vuosittain jopa kymmenen tuhatta lasta, jotka kylvävät siemenet kansainvälisen metsien päivän kunniaksi 21. maaliskuuta.

YK:n julistama kansainvälinen metsien päivä muistuttaa metsien merkityksestä osana elämäämme. Kylvöpuuhiin ilmoittautuneet lapset laittavat sormensa multaan ja kylvävät kukin viisi siementä purkkeihin kasvattaakseen omia männyn taimia.

Kylvöpäivä on yksi tapa opettaa lapsia ymmärtämään luonnon ilmiöitä. Lapset huolehtivat siementen itämisestä ja kasvusta sirkkataimiksi asti, minkä jälkeen taimet voi istuttaa vaikkapa pihapiiriin. Huolenpito tarkoittaa sopivan kosteuden, valon ja lämmön varmistamista siemenille ja niistä aikanaan kasvaville taimille.

Jos jokainen lasten istuttama puu selviäisi vankaksi taimeksi ja ne istutettaisiin luontoon, puista syntyisi mäntymetsää kaikkiaan 25 hehtaaria.

Suomen Metsäyhdistys on toimittanut Minun puuni -kampanjassa siemeniä koulujen kylvöpuuhia varten vuodesta 1993 alkaen. Tänä aikana yli 250 000 pikku kylväjää on upottanut multaan enemmän kuin 1,2 miljoonaa männyn siementä. Vanhimmat lasten käsistä alkunsa saaneet puut lähestyvät neljännesvuosisadan ikää ja ovat monen metrin korkuisia.

Yhteistyössä Metsäyhdistyksen ja Siemen Forelian kanssa ovat Suomen Latu, Metsämörriohjaajat ry ja Finlands Svenska Idrott. Suomen Metsäsäätiö rahoittaa toimintaa.

Minun puuni -kylvöprojekti on tarkoitettu ensisijaisesti alakouluihin, varhaiskasvatukseen, iltapäiväkerhoihin ja Metsämörri-ryhmille. Siemenlaatu sopii parhaiten eteläiseen Suomeen. Siementilauksia otetaan vastaan 30.4. asti tai niin kauan kuin niitä riittää.

Minun puuni -kylvöprojekti on mukana Suomi 100 -ohjelmassa.


Siementen tilaus: www.smy.fi/tapahtumat/minun-puuni/

Lisätietoa: Anne Turunen, nuorisoviestinnän suunnittelija, Suomen Metsäyhdistys, anne.turunen@smy.fi, p. 045 657 5440


 

Kirjoita kommentti