Metsä opettaa!

Opettaja, tule tervehtimään metsässä toimivia kouluyhteistyökumppaneita Educa-messuille osastollemme 6p50. Meillä on metsäistä tarjontaa opettajille ja kasvattajille sekä lapsille ja nuorille varhaiskasvatusikäisistä ammatinvalintaikäisiin asti.

Tule tutustumaan Metsähallituksen Tiedekeskus Pilkkeen tarjontaan! Rovaniemellä olevassa tiedekeskuksessa opitaan metsien kestävästä käytöstä ja biotaloudesta kaikilla aisteilla, itse tehden. Pilke tarjoaa työpajoja kaikenikäisille oppijoille. Lue lisää: Tiedekeskus Pilke

Käy osastollamme katsomassa, millaisia uusia tuotteita puusta valmistetaan! Metsäteollisuus ry kertoo myös, millaisia vierailuja on mahdollista tehdä metsäteollisuuskohteisiin tuotantolaitoksille tai puunkorjuukohteisiin ja miten voit hakea kuljetustukea vierailuille. Lue lisää metsäteollisuuden kouluyhteistyöstä.

Riistakoulu.com on Suomen riistakeskuksen ylläpitämä oppimissivusto alaluokille. Helppokäyttöinen sivusto tarjoaa uuden OPS:in mukaiset materiaalit, joita voi hyödyntää laaja-alaisesti vaikkapa ympäristötiedon, äidinkielen ja kuvataiteen opetuksessa. Lisää oppimateriaaleja ja yhteystietoja: www.riista.fi.

Suomen Metsästäjäliiton eräleirit ja -kerhot sekä teemapäivät, tapahtumat ja oppitunnit tarjoavat lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua metsästysharrastukseen ja eräkulttuuriin. Lue lisää nuorten metsästysharrastuksesta!

Messuosastolla Helsingin yliopisto esittelee yläkouluille ja lukioille suunnatua Suomalainen metsä -verkkokurssia, jolla opiskellaan suomalaista metsä- ja biotaloutta virtuaalitodellisuuden ja huippuasiantuntijoiden kertomusten kautta. Monialainen kokonaisuus (1 op) ekosysteemipalveluiden perusteiden oppimiseen on vapaasti suoritettavissa milloin vain. Soveltuu sekä yksilö- että luokkaopetukseen.

Suomen Metsäyhdistyksen Opeta & opi -sivuilta löytyy metsäopetukseen sopivia vinkkejä, malleja ja materiaaleja aina varhaiskasvatuksesta lukioon. Esimerkiksi uusi Havina on pelillistetty, eri oppiaineisiin, yläkouluille ja muillekin luokka-asteille sopiva opetusmateriaali, joka yhdistää monialaisuuden ja biotalouden uudenlaiseksi oppimiskokonaisuudeksi. Lataa Havina mobiililaitteille App Storesta, Google Play Storesta tai tietokoneelle osoitteesta havina.smy.fi  ja tule Educa-osastollemme ideoimaan sen käyttöä koulussa.

Tapaamisiin messuosastollamme 6p50!Educa2018