Metsä opettaa Educassa 27.–28.1.2023

Suuri metsäalan yhteinen Metsä opettaa! -osasto tulee jälleen Educa-messuille. Tule tutustumaan yhteistyökumppaneihin, hakemaan oppimateriaaleja ja vinkkejä lasten ja nuorten kanssa metsään menoon sekä perehtymään muuhun monipuoliseen tarjontaamme. Nähdään osastolla 6p50!

Metsä opettaa! -osastolla tapaat

TIEDEKESKUS PILKE – Tiedekeskus Pilkkeessä tutustut pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke kertoo suomaisista metsistä – siitä, mitä ne meille antavat, mitä voimme metsässä tehdä ja minkälainen on suhteemme metsään. Tiedekeskuksessa opit tuntemaan metsien kestävää käyttöä ja saat tietoa metsiemme monipuolisista antimista, tuotteista ja hyödykkeistä. Pilke kertoo nykyhetkestä ja metsien moninaiskäytön mahdollisuuksista, valoisasta tulevaisuudesta. Tule oppimaan!

RIISTAINFO.FI-sivusto tarjoaa monipuolisesti sähköisiä opetus- ja koulutusmateriaaleja riistasta ja metsästyksestä. Sivustolla on oma opettajille tarkoitettu osio, mistä löytyy apua riistallisten asioiden opettamiseen.

SUOMEN METSÄSTÄJÄLIITON nuorisotyön tavoitteena on luoda harrastusmahdollisuuksia ja vahvistaa lasten ja nuorten luontosuhdetta leireillä, retkillä ja kouluissa.

METSÄTEOLLISUUS RY tarjoaa opettajille ja opinto-ohjaajille opetusmateriaaleja, jotka esittelevät metsäteollisuutta. Nuorille alan työmahdollisuuksia avaavat esimerkiksi Mahdollisuuksien metsä -koulukampanja sekä oppilasryhmille myönnetyt matka-avustukset metsäteollisuuskohteisiin.

SUOMEN METSÄYHDISTYS järjestää opettajille koulutusta, yläkoululaisille Metsävisan, alakouluille ja varhaiskasvatukselle Minun puuni-siemenkylvöprojektin sekä metsätapahtumia Etelä-Suomen paikkakunnilla.  HAVINA-verkko-oppimateriaali sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet siitä, miten metsät ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat yhteiskunnan kehittymiseen. Poikkea osastollamme vastaamassa metsäiseen kysymykseen ja saat valita metsäisen opetusmateriaalin mukaan.

Pohjois-Suomen Opettajainpäivät

Metsäala esittäytyy myös Pohjois-Suomen Opettajainpäivillä eli OPI 23 -tapahtumassa. Se järjestetään Oulussa 3.-4.2.

Lisätietoja

Anne Turunen

Anne Turunen

+ 358 45 6575 440

anne.turunen@smy.fi