Metsä opettaa Educassa 26.–27.1.2024

Suuri metsäalan yhteinen Metsä opettaa! -osasto tulee jälleen Educa-messuille. Tule tutustumaan yhteistyökumppaneihin, hakemaan oppimateriaaleja ja vinkkejä lasten ja nuorten kanssa metsään menoon sekä perehtymään muuhun monipuoliseen tarjontaamme. Nähdään osastolla 6p50!

betulasta pinukseen puulajikortit kansi

Tilaa opetusmateriaalit ennakkoon

Nyt voit tehdä maksuttoman ennakkotilauksen Suomen Metsäyhdistyksen opetusmateriaaleista, joita sinulla ei vielä ole. Näin varmistat itsellesi haluamasi materiaalit. Eli tilaa nyt ja nouda Educasta Metsä opettaa! -osastolta.

Lue lisää ja tee tilaus to 25.1. klo 12 mennessä!

Metsä opettaa! -osastolla tapaat

4H.FI– Metsä on yksi 4H-järjestön oppimisympäristöistä. Koululaisten metsäpäivät, Metsäsalapoliisit -kerhot, Taimiteko ja muu metsäinen toiminta ovat tärkeä osa 4H-järjestön nuorisotyötä. Educa-messuilla esittelemme koululaisten metsäpäiviä sekä yläkoululaisille suunnattua metsä- ja ilmastoaiheista It´s about taimi -etäoppituntia.

PUUNJALOSTUSINSINÖÖRIT  yhdistää biometsäteollisuuden ammattilaisten ja yritysten verkoston osaamisen ja näkemykset ainutlaatuisella tavalla. Toimimme myös aktiivisesti yliopistojen ja muiden alan verkostojen kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Nuorten innostaminen biometsäteollisuuden pariin sekä ammattilaisten osaamisen kehittäminen ovat painopisteenämme. Verkotamme opiskelijoita teollisuuden toimijoiden kanssa jo korkeakouluaikana, tarjoamme stipendejä ja mentorointia ja autamme (kesä)työpaikan hankkimisessa. Nuorille ammattilaisille tarjoamme jatkossa enemmän mahdollisuuksia alan yritysten näkökulmien hahmottamiseen. PI:n matkassa osaaminen kehittyy ja näkökulmat avartuvat halki urapolun.

RIISTAINFO.FI-sivusto tarjoaa monipuolisesti sähköisiä opetus- ja koulutusmateriaaleja riistasta ja metsästyksestä. Sivustolla on oma opettajille tarkoitettu osio, mistä löytyy apua riistallisten asioiden opettamiseen.

SUOMEN METSÄSTÄJÄLIITON nuorisotyön tavoitteena on luoda harrastusmahdollisuuksia ja vahvistaa lasten ja nuorten luontosuhdetta leireillä, retkillä ja kouluissa.

SUOMEN METSÄYHDISTYS tukee peruskouluja opetussuunnitelman mukaisissa metsäsisällöissä ja tuottaa opetusmateriaaleja, myös varhaiskasvatuksen puolelle. Tutustu opetusmateriaaleihimme, kurssitarjontaamme sekä koululaistapahtumiin. Educassa esittelyssä mm. uusi Mitä kuuluu maailman metsille? -globaalikasvatusmateriaali yläkouluille. Nyt voit tehdä maksuttoman opetusmateriaalien ennakkotilauksen: tilaa nyt ja nouda Educasta Metsä opettaa! -osastolta. Ilman ennakkotilausta materiaaleja jaossa vain hyvin rajoitetusti eli tekemällä tilauksen ennakkoon, varmistat itsellesi haluamasi materiaalin.

TIEDEKESKUS PILKE – Tiedekeskus Pilkkeessä tutustut pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke kertoo suomaisista metsistä – siitä, mitä ne meille antavat, mitä voimme metsässä tehdä ja minkälainen on suhteemme metsään. Tiedekeskuksessa opit tuntemaan metsien kestävää käyttöä ja saat tietoa metsiemme monipuolisista antimista, tuotteista ja hyödykkeistä. Pilke kertoo nykyhetkestä ja metsien moninaiskäytön mahdollisuuksista, valoisasta tulevaisuudesta. Tule oppimaan!

TULEVAISUUDEN OSAAJAKSI METSÄALALLE – HANKE pyrkii lisäämään nuorten hakeutumista metsäalan opintoihin ja töihin. Hankkeessa tuotetaan metsäalasta kertovat sähköiset tietopaketit yläkoulujen ja lukioiden opinto-ohjaajille sekä nuorille. Mukana olevat metsäopetusta tarjoavat oppilaitokset tuottavat metsäalan opintoihin tutustumiskursseja. Näillä toimenpiteillä lisätään koulujen ja metsäalan yritysten yhteistyötä. Päävastuu hankkeen toteutuksesta on Suomen metsäkeskuksella. Lisäksi osatoteuttajina ovat hankealueen metsäopetusta tarjoavat oppilaitokset.

Lisätietoja

Suvi Pessala

Suvi Pessala

+358 45 657 5442

suvi.pessala@smy.fi