Ovatko metsäala ja nuoret samassa metsässä? 16.5.2022 se selviää!

Kolmivuotinen Samassa metsässä -hanke on tulossa päätökseensä. Tutkimuksen keskeiset tulokset kuullaan Metsämiesten Säätiön Ihminen ja Metsä -seminaarissa 16.5.2022.

Ainutlaatuisen laaja Samassa metsässä -tutkimus selvitti, millaisia ovat metsäalan koulutukseen hakeutuvien alan valintaan vaikuttaneet arvot, mielikuvat ja muut motivaatiotekijät ja miltä ne näyttävät suhteessa metsäalan muuttuviin työelämätarpeisiin.

Huhtikuussa 2020 alkaneen tutkimuksen on rahoittanut Metsämiesten Säätiö ja sen ovat toteuttaneet Suomen Metsäyhdistys ry ja TTS Työtehoseura tiiviissä yhteistyössä koko metsäalan koulutusverkoston kanssa.

Tutkija Riitta Kilpeläinen TTS Työtehoseurasta esittelee tutkimuksen tuloksia Metsämiesten Säätiön Ihminen ja Metsä -seminaarissa 16.5 . Nuorisoviestinnän johtava asiantuntija Sirpa Kärkkäinen Suomen Metsäyhdistyksestä kertoo tutkimustulosten pohjalta, miten alan vetovoimatyön tulisi elää suhteessa työelämän tarpeisiin.

Samassa metsässä -hankkeen tutkimustulosten lisäksi tilaisuudessa kuullaan muun muassa metsäammattilaisten ja metsänomistajien metsäsuhteista, kun väitöstutkijat Tuulikki Halla ja Reetta Karhunkorva esittelevät tutkimustensa tuloksia.

Seminaariin voi osallistua livestreamin välityksellä. Tilaisuus alkaa kello 12 ja kestää neljä tuntia. Tutustu koko tilaisuuden ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan Metsämiesten Säätiön verkkosivuilla.

Kirjoita kommentti