Päättäjien Metsäakatemia pureutuu metsäalan tulevaisuuden haasteisiin

Kuva: Saku Ruusila

Päättäjien metsäakatemia kokoaa yhteiskunnan vaikuttajat jälleen yhteen pohtimaan metsien kestävän käytön roolia nyt ja tulevaisuudessa.

Suomen Metsäyhdistyksen järjestämään Päättäjien Metsäakatemiaan on osallistunut jo yli 1 300 suomalaista vaikuttajaa. Myös tämän vuoden kahdella kurssilla on mukana tuttuja nimiä politiikasta, taloudesta, ympäristö- ja kansalaisjärjestöistä, hallinnosta ja mediasta.

Yhteiskunnallinen keskustelufoorumi kokoontuu tänään Kirkkonummen Majvikissa jo 42. kerran. Seminaaripäivänä keskustellaan muun muassa kiertotaloudesta ja biotaloudesta sekä metsäteollisuuden mahdollisuuksista kansainvälisessä kilpailussa. Asiantuntijat valottavat paljon julkisuudessa esillä ollutta kysymystä siitä, kestääkö metsäluonto lisääntyvät hakkuut.

Metsäakatemian tavoitteena on nostaa metsien roolia vahvemmin esille yhteiskunnan kehittämisessä. Monipuolinen osallistujakunta takaa erilaiset mielipiteet ja näkökulmat niin keskusteluissa kuin alustuksissa, joita kurssilaiset itse pitävät. Metsäalan kysymyksiin paneudutaan seminaarisalissa, maastossa ja tuotantolaitoksissa eri puolilla Suomea.

Tämän kevään maastojakso järjestetään 10.–12. toukokuuta Lahdessa ja sen lähiseudulla. Maastojaksolla päättäjille ja vaikuttajille esitellään monipuolisesti metsäalaa: puurakentamista, metsien monimuotoisuutta, vastuullista puunhankintaa, metsävaratietoa, pakkausteknologiaa, huonekalusuunnittelua.

Metsäakatemia vierailee muun muassa Koskisen Oy:n sahalla Kärkölässä, jossa kurssilaiset tutustuvat vanerin ja lastulevyn tekoon. Lastulevyn matkaa seurataan Iskuun, joka hankkii kaiken huonekalujen valmistamisessa tarvittavan lastulevyn juuri Kärkölästä. Puun alkuperä selviää Tornatorin järjestämällä hakkuukohteella Asikkalassa. Metsien suojeluun tutustutaan Metsäkeskuksen ja Ely-keskuksen isännöimällä kohteella. Heinolassa vieraillaan Stora Enson tehtaalla, jossa metsähakkeesta tehdään pakkauksia.

Metsäakatemian kursseja on vuosittain kaksi, toukokuussa ja syyskuussa. Osallistujat kursseille valitaan kutsumenettelyllä.

Lisätietoa: Annamari Heikkinen, Päättäjien Metsäakatemian projektipäällikkö
annamari.heikkinen(@)smy.fi, p. 045 6575 443


Päättäjien Metsäakatemia
Katso video Päättäjien Metsäakatemian toiminnasta

Seuraa Päättäjien Metsäakatemiaa Twitterissä: #Metsäakatemia


 

Kirjoita kommentti