Päättäjien Metsäakatemian 52. kurssi starttaa syyskuussa

||||||

Päättäjien Metsäakatemian 52. kurssin osallistujat pääsevät kurssin aikana perehtymään ajankohtaisiin metsäkysymyksiin ja savolaisiin metsäalan toimijoihin.

Päättäjien Metsäakatemian seminaaripäivä käynnistää syksyn Metsäakatemia-kurssin 8.9. Kirkkonummella.

Seminaaripäivän aikana on luvassa maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen tervehdyksen jälkeen asiantuntija-alustukset muun muassa metsien hoidon ja käytön ilmastokestävyydestä yliopistotutkija Antti Kilpeläiseltä ja monimuotoisuuden mittaamisesta yliopiston lehtori Panu Halmeelta. Saamme kuulla myös ajankohtaispäivityksen EU:n metsiin liittyvistä politiikoista Valtioneuvoston kanslian EU‐osaston yksikön päälliköltä Lotta Nymann‐Lindegreniltä. Ennen Uusi puu -tuotenäyttelyyn tutustumista pureudumme myös puupohjaisen materiaalin uusiin sovelluksiin ja biotuotteiden tulevaisuuden näkymiin tutkimusprofessori Ali Harlinin johdolla.

Tärkeässä osassa ohjelmaa ovat päivän aikana kurssilaisten kesken käytävät keskustelut ja tulevaisuustyöpaja, jossa kurssin osallistujat pääsevät tuottamaan syötteitä parhaillaan päivitettävään kansalliseen metsästrategiaan sekä, mikä tärkeintä, syventämään päivän aikana syntyneitä uusia ajatuksia, oivalluksia ja kysymyksiä.

Nelipäiväinen Päättäjien Metsäakatemian 52. kurssi jatkuu seminaaripäivän jälkeen kolmen päivän maastoretkeilyllä Pohjois-Savossa 21.-23.9.2022.

Seminaarin ja maastojakson aikana esitetyt asiantuntijoiden alustukset julkaistaan kurssin edetessä materiaaliarkistossa.

 

Tunnelmakuvia kevään 2022 Päättäjien Metsäakatemian 51. kurssilta.

Kirjoita kommentti