Save the Date! Metsäpäivät järjestetään 27.–28.10.2022 Helsingissä

Hotelli Clarion Helsinki
Metsäpäivien valoisa ja pidetty tapahtumapaikka Helsingin Clarionissa on tuttu edellisiltä Metsäpäiviltä.

Valtakunnalliset Metsäpäivät järjestetään lokakuussa 2022 tutussa paikassa, Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevassa hotelli Clarionissa. Lipunmyynti aukeaa kesän jälkeen.

Metsäpäivien 2022 pääteemana on metsien monipuolinen kestävä käyttö mutta myös kestävyyden murros. Metsien kestävää käyttöä määritellään sekä kansallisesti että kansainvälisesti uudelleen. Taustalla vaikuttavat ilmastokysymykset ja monimuotoisuuden turvaaminen.

Metsäpäivillä pohditaan, kuinka kestävyyden murros vaikuttaa metsäalaan ja kerrotaan ja keskustellaan, millaisia ratkaisuja metsäala voi tässä murroksessa tarjota. Entä miten metsäala on mukana määrittelemässä kestävyyttä? Avajaispuheen pitää Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen huoltovarmuuden näkökulmasta. Teemaa jatketaan avajaisten paneelikeskustelussa, jonka juontaa uutisankkurina tunnettu Shahin Doagu.

Metsäpäivien ohjelman pääpaino on tänäkin vuonna asiantuntijoiden puheenvuoroissa. Kolmella teemalavalla on esillä tuorein tutkimustieto sekä metsäosaaminen. Teemalavojen lisäksi mukana on jälleen vahvasti keskustelulava, joka keräsi runsaasti yleisöä ja kiitosta lokakuun 2021 Metsäpäivillä. Avoin, läpinäkyvä ja eteenpäin vievä dialogi onkin kestävyyden ohella toinen Metsäpäivien 2022 teemoista.

Iltapäivällä 27.10. Metsäpäivien päälavalle astuu tunnettu puhuja, hyvinvoinnin ja psykologian dosentti ja Aalto-yliopiston lehtori Frank Martela. Metsäpäivillä Martela puhuu muun muassa työn merkityksellisyyden ylläpitämisestä haastavina hetkinä ja tulevaisuudenuskon ylläpitämisestä murrosvaiheessa.

Minimessuilla ja iltamissa kohdataan

Verkostoitumismahdollisuuksia tarjoaa tuttuun tapaan minimessut, joilla parikymmentä yritystä ja organisaatiota kertoo toiminnastaan. Mukana ovat myös tuoreet yrittäjät, paremmin vielä keihässaavutuksistaan tunnetut Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen. Opiskelijoiden Urafoorumi puolestaan tuo yhteen opiskelijat ja metsäalan yritykset.

Metsäpäivien ensimmäinen päivä huipentuu Metsäpäivien odotettuihin iltamiin, joissa luvassa on kohtaamisia, iltapalaa ja tanssia – metsäalan huomionosoituksia unohtamatta.

Perjantai 28.10.2022 on tällä kertaa vahvasti metsäviestinnän päivä. Päivän ohjelma koostuu erilaisista työpajoista sekä sidosryhmätilaisuuksista.

Metsäpäivien ohjelma julkistetaan tällä sivustolla alkusyksystä, jolloin aukeaa myös lipunmyynti. Seuraa Metsäpäivien uutisia myös Twitterissä ja Facebookissa.

Lämpimästi tervetuloa 93. kerran järjestettäville vuosittaisille Metsäpäiville!


Lisätietoa: Kaarina Aro, projektipäällikkö, kaarina.aro@smy.fi, p. 050 374 5677

Kirjoita kommentti