Ruotsinkielisten maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto SLC uudeksi jäseneksi Suomen Metsäyhdistykseen

Suomen Metsäyhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Joensuu, SLC:n toiminnanjohtaja Jonas Laxåback ja Metsäyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Anne-Christine Ritschkoff . Kuva: Tero Karjalainen
Suomen Metsäyhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Joensuu, SLC:n toiminnanjohtaja Jonas Laxåback ja Metsäyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Anne-Christine Ritschkoff . Kuva: Tero Karjalainen

Suomen Metsäyhdistys ry:n kevätkokous hyväksyi Ruotsinkielisten maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n uudeksi jäseneksi. Kokous pidettiin Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liiton Loimun tiloissa Helsingissä 14. toukokuuta.

”Toivotamme ison, perinteikkään, vaikutusvaltaisen ja tärkeää työtä tekevän uuden jäsenen lämpimästi tervetulleeksi Suomen Metsäyhdistyksen jäseneksi. Jäsenyys tarjoaa vaikuttavan näköalapaikan Suomelle tärkeään metsäalaan”, Suomen Metsäyhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Joensuu sanoo.

“Arvostamme Suomen Metsäyhdistyksen toimintaa metsien monipuolisen käytön yhteistyöjärjestönä. Olen iloinen, että SLC nyt vihdoin liittyy Suomen Metsäyhdistyksen jäseneksi”, SLC:n toiminnanjohtaja Jonas Laxåback sanoo.

Laxåbackan mukaan SLC ja Suomen Metsäyhdistys jakavat eri kosketuspintoja yhteiskuntaan ja niillä on samansuuntaisia tavoitteita. ”Esimerkiksi nuoriso- ja kouluyhteistyön osalta sekä päättäjäyhteistyössä voimme jatkossa yhteisvoimin tukea toisiamme”, Laxåback toteaa.

SLC on noin 9 300 maataloustuottajien ja 17 300 metsänomistajien ammatti- ja etujärjestö. Ruotsinkielisillä rannikkoalueilla toimiva SLC on Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n itsenäinen rinnakkaisjärjestö. Yhtenä ensimmäisistä yhteistyön muodoista SLC suunnittelee ruotsinkielistä lavaohjelmaa Metsäpäivien avajaispäivään.

Järjestelyistä vastaa SLC:ssä metsäasiamies Anders Portin yhteistyössä Suomen Metsäyhdistyksen kanssa.

Metsäpäivät järjestetään molemmilla kotimaisilla kielillä Clarion Hotel Helsinki Airportissa 24.–26. lokakuuta 2024.

Suomen Metsäyhdistys on metsäalan ja metsistä kiinnostuneiden tahojen yhteistyö- ja viestintäjärjestö. Yhdistyksellä on 51 jäsentä, jotka edustavat laajasti metsäalaa. Jäsenistöön kuuluu myös monia ammatti-, harrastus- ja vapaa-ajanjärjestöjä.

Hallituksen puheenjohtajana toimii ohjelmajohtaja Anne-Christine Ritschkoff VTT:stä.

Kevätkokous vahvisti Suomen Metsäyhdistyksen vuoden 2023 toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Lisätietoa:

Kirsi Joensuu, toiminnanjohtaja, Suomen Metsäyhdistys, kirsi.joensuu@smy.fi, p. 040 840 0642
Jonas Laxåback, toiminnanjohtaja, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, p. 040 940 2734

Kirjoita kommentti