Mitä yläkoululaiset tietävät metsästä? Se selviää valtakunnallisen Metsävisan finaalissa 23.5.

Koululaisia Metsävisan rasteilla toukokuussa 2023. Kuva: Vilma Issakainen
Metsävisa on järjestetty vuosittain jo yli 20 vuoden ajan. Kuvassa vuoden 2023 finalisteja. Kuva: Vilma Issakainen

Valtakunnallisen yläkoululaisten Metsävisan alkukilpailuun osallistui yli 20 000 yläkoululaista. Heistä 50 kutsuttiin finaaliin, jossa kierretään tehtävärasteilla metsässä.

Loppukilpailussa nuoret ratkovat metsäluontoon sekä metsien ja puun käyttöön liittyviä kysymyksiä opettajien ja metsäalan edustajien järjestämillä rasteilla maastoradalla.

Kisa käydään torstaina 23.5.2024 klo 13 alkaen reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tarkempi sijainti pidetään salassa kisa-aamuun saakka.

”Metsävisa tunnetaan yläkouluissa tasokkaana kilpailuna. Tiedämme, että lähimpänä asuvat finalistit kävisivät harjoittelemassa rastiradan maastossa, jos paikka paljastettaisiin etukäteen”, Metsävisan järjestäjä, Suomen Metsäyhdistyksen nuorisoviestinnän asiantuntija Anne Turunen kertoo.

Finalistit ovat ympäri Suomea, kauimmaiset Posiolta ja Torniosta, lähimmät pääkaupunkiseudulta. Lista finalisteista ja heidän kouluistaan löytyy täältä

Metsävisan finaali on kilpailun lisäksi kaksipäiväinen opintomatka. Finalistit vierailevat muun muassa Helsingin yliopiston metsätieteiden osastolla. Metsävisan tulokset julkistetaan perjantaina 24.5. klo 14.20 alkavassa tilaisuudessa UPM Biofore -talossa Helsingissä, jonne myös median edustajat ovat tervetulleita mukaan.

Vuosittain järjestettävään Metsävisaan on vuodesta 1982 alkaen osallistunut jo huimat 1,1 miljoonaa yläkoululaista. Kisaan voi osallistua suomeksi tai ruotsiksi. Alkukilpailun kysymyslomake löytyy Metsävisan verkkosivulta. Omaa metsätietämystään voi harjoitella myös Metsätietäjä-visalla, jossa on kysymyksiä muun muassa metsähoidosta, metsälajeista, jokaisenoikeuksista ja monimuotoisuudesta.

Metsävisa on osa metsäalan ja koulujen pitkäaikaista yhteistyötä. Pääjärjestäjät ovat Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry ja Suomen Metsäyhdistys. Päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö. Mukana on laaja joukko metsäalan toimijoita.

Median edustajat ovat tervetulleita paikan päälle seuraamaan tapahtumaa ilmoittautumalla tortaina 23.5.2024 klo 11 mennessä.

Median akkreditointi, lisätietoa ja haastattelupyynnöt finalisteille: Anne Turunen, Suomen Metsäyhdistys, p. 045 6575 440

metsävisa.fi | skogsnoten.fi

Kirjoita kommentti