Anders Portin on valittu Metsäyhdistyksen toiminnanjohtajaksi

Metsänhoitaja Anders Portin, 55, on valittu Suomen Metsäyhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi tänään pidetyssä yhdistyksen hallituksen kokouksessa. Portin aloittaa Metsäyhdistyksessä elokuun alussa 2014.

Anders Portin. Kuva: Erkki Oksanen
Anders Portin. Kuva: Erkki Oksanen

Metsäyhdistyksen puheenjohtajan, professori Petri Parvisen mukaan valinnassa painotettiin ennen muuta kahta asiaa: yhteistyökykyä metsäalan kaikkien tahojen kanssa ja Metsäyhdistyksen kansainvälisen toiminnan tärkeyttä. Portinin katsottiin täyttävän nämä tarpeet parhaiten, jos kohta muutkin tarjolla olleet ehdokkaat olivat valinnasta esityksen tehneen ryhmän mukaan erittäin hyviä.

Kaikkiaan julkisessa haussa ollutta toiminnanjohtajan paikkaa haki 26 hakijaa.

Tällä hetkellä Portin työskentelee liiketoiminnan kehitystyössä sekä metsäpolitiikan ja sertifioinnin johtavana asiantuntijana konsultointiyhtiö Indufor Oy:ssä. Työssään Portin on kehittänyt myös kansalaisjärjestöjen liiketoimintaa Ruotsissa ja Baltiassa.

Aiemmin Portin on työskennellyt muun muassa Metsäteollisuus ry:ssä metsä- ja ympäristöasioiden johtajana, maa- ja metsätalousministeriössä metsäosaston kansainvälisten metsäasioiden yksikön päällikkönä, osastopäällikkönä keskusmetsälautakunta Skogskulturissa ja tutkimusassistenttina Pohjoismaisen ministerineuvoston alaisessa metsätyön tutkimuksen neuvostossa.

Portin on ollut myös Metsäyhdistyksen hallituksen jäsen vuodet 2006‒10.

Vapaa-aikanaan Portin harrastaa luonnossa liikkumista, kuten mökkeilyä, kalastusta, sienestystä ja metsästystä.

Metsäyhdistyksen nykyinen toiminnanjohtaja Juhani Karvonen jää eläkkeelle syyskuun alussa 2014. Hän aloitti työnsä Metsäyhdistyksessä 1. huhtikuuta 1991.

Suomen Metsäyhdistys on metsien käyttöön tukeutuvien organisaatioiden yhteistyöjärjestö, jolla on 47 jäsentä. Jäsenistöön kuuluu laajasti metsäalan organisaatioita, opettajajärjestöjä ja lukuisia metsien käyttöön nojautuvia virkistysjärjestöjä.

Jo 1800-luvun loppupuolella perustetun järjestön toiminta-ajatus on tuoda esiin metsien mahdollisuuksia yhteiskunnan kehittämisessä ja tukea metsien kestävää käyttöä viestinnän keinoin. Yhdistys työllistää noin 15 henkeä Helsingin Kampissa.

Kirjoita kommentti