Tiedote

Kaisa Mäkäräinen on lokakuun Metsäpäivien keynote-puhuja

Suomen kaikkien aikojen paras ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen nähdään valtakunnallisten Metsäpäivien päälavalla 28. lokakuuta. Mäkäräinen tuo oman näkökulmansa Metsäpäivien teemaan metsien käytön monitavoitteisuudesta ja moniarvoisuudesta.

”Urheilu-urani ajan tärkein työpaikkani oli metsä. Hiihto- ja jalkalenkit veivät minut sekä Suomessa että ulkomailla katsomaan mitä erilaisempia luontokohteita”, Mäkäräinen kertoo.

Ampumahiihdon maailmanmestarin mukaan parhaat ajatukset ja ideat ovat aina syntyneet metsässä, hien virratessa. Nykyisenä yrittäjänä Mäkäräinen haluaa ohjata nuoria kilpahiihtäjiä ja kaikenikäisiä kuntoilijoita löytämään urheilun ilon nimenomaan luonnosta.

Hiihtouransa aikana Mäkäräinen tutustui myös metsäalaan. Hänen kaksi merkittävintä yhteistyökumppaniaan olivat Metsähallitus ja John Deere.

Ohjelmaa neljällä lavalla – Helsingissä tai virtuaalisesti

Metsäala kokoontuu valtakunnallisille Metsäpäiville lokakuussa pohtimaan ratkaisuja ja toimintatapoja alan haasteisiin, huomioiden sekä ympäristönäkökulmat että metsien käytön taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden.

Ennen Mäkäräisen avainpuheenvuoroa tutkijat sekä metsäalan ammattilaiset kertovat neljällä teemalavalla metsäalan tuoreista tutkimustuloksista, kehittyvistä käytännöistä ja palveluista sekä tulevaisuudennäkymistä. Kattoteemana on metsien kestävän käytön monitavoitteisuus ja moniarvoisuus.

Mukana ohjelman toteutuksessa on jälleen laaja joukko metsäalan yrityksiä ja organisaatioita. Uutta on Hyvin sanottu -keskustelu, joka on Ylen ja Erätauko-säätiön vetämä hanke keskustelukulttuuria parantamiseksi. Keskustelu avaa Metsäpäivät, ja sen juontaa Ylen toimittaja Markus Liimatainen.

Jos koronatilanne sallii, Metsäpäivät järjestetään kaksipäiväisenä tapahtuman hotelli Clarionissa Helsingin Jätkäsaaressa 28.–29.10.2021. Vaihtoehtoisesti Metsäpäivät järjestetään verkkotapahtumana 28.10.2021. Päätös toteutustavasta tehdään 10.9.2021 mennessä.

Lisätietoa:

Kaarina Aro, projektipäällikkö, kaarina.aro@smy.fi, p. 050 374 5677

Kirjoittaja

Metsäviestintä Oy

Jo 92. Metsäpäivät järjestää Suomen Metsäyhdistyksen omistama Metsäviestintä Oy.

Kirjoita kommentti