Kaisa Mäkäräinen on lokakuun Metsäpäivien keynote-puhuja

Kaisa Mäkäräinen

Suomen kaikkien aikojen paras ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen nähdään valtakunnallisten Metsäpäivien päälavalla 28. lokakuuta. Mäkäräinen tuo oman näkökulmansa Metsäpäivien teemaan metsien käytön monitavoitteisuudesta ja moniarvoisuudesta.

”Urheilu-urani ajan tärkein työpaikkani oli metsä. Hiihto- ja jalkalenkit veivät minut sekä Suomessa että ulkomailla katsomaan mitä erilaisempia luontokohteita”, Mäkäräinen kertoo.

Ampumahiihdon maailmanmestarin mukaan parhaat ajatukset ja ideat ovat aina syntyneet metsässä, hien virratessa. Nykyisenä yrittäjänä Mäkäräinen haluaa ohjata nuoria kilpahiihtäjiä ja kaikenikäisiä kuntoilijoita löytämään urheilun ilon nimenomaan luonnosta.

Hiihtouransa aikana Mäkäräinen tutustui myös metsäalaan. Hänen kaksi merkittävintä yhteistyökumppaniaan olivat Metsähallitus ja John Deere.

Ohjelmaa viidellä lavalla Helsingissä

Metsäala kokoontuu valtakunnallisille Metsäpäiville hotelli Clarioniin Helsingin Jätkäsaareen 28.–29.10.2021 pohtimaan ratkaisuja ja toimintatapoja alan haasteisiin, huomioiden sekä ympäristönäkökulmat että metsien käytön taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden.

Ennen Mäkäräisen avainpuheenvuoroa tutkijat sekä metsäalan ammattilaiset kertovat neljällä teemalavalla metsäalan tuoreista tutkimustuloksista, kehittyvistä käytännöistä ja palveluista sekä tulevaisuudennäkymistä. Viidennellä lavalla käydään metsäaiheisia keskusteluja. Kattoteemana on metsien kestävän käytön monitavoitteisuus ja moniarvoisuus.

Mukana ohjelman toteutuksessa on jälleen laaja joukko metsäalan yrityksiä ja organisaatioita. Uutta on Hyvin sanottu -keskustelu, joka on Ylen ja Erätauko-säätiön vetämä hanke keskustelukulttuuria parantamiseksi. Keskustelu avaa Metsäpäivät, ja sen juontaa Ylen toimittaja Markus Liimatainen.

Lisätietoa: Kaarina Aro, projektipäällikkö, kaarina.aro@smy.fi, p. 050 374 5677


#metsäpäivät

Metsäpäivät 2021 | Etusivu

Kirjoita kommentti