Päättäjien Metsäakatemian tilaisuudet vuonna 2019

Päättäjien 40. Metsäakatemia maastojaksolla Pohjois-Karjalassa. Kuva Annamari Heikkinen

Päättäjien Metsäakatemia -kurssit 2019

Suomen Metsäyhdistys järjestää vuonna 2019 kaksi nelipäiväistä Metsäakatemia-kurssia. Kutsut kursseille lähetettiin tammikuussa 2019.

Päättäjien Metsäakatemian 46. kurssi järjestettiin Kirkkonummella 7.5.2019 ja Kainuussa 15.-17.5.2019. Seminaaripäivän sisällöstä voit lukea lisää täältä. Maastojakson ohjelmasta, kohteista ja puheenvuoroista löydät lisätietoa täältä.

Päättäjien Metsäakatemian 47. kurssi järjestetään Kirkkonummella 10.9.2019 ja Kainuussa 25.-29.9.2019. Lisätietoa maastojakson vierailukohteista löydät täältä.

Päättäjien Metsäakatemian jatkotilaisuudet

Päättäjien Metsäaakatemia kutsuu Metsäakatemian käyneitä koolle jatkotilaisuuksiin. Vuonna 2019 järjestämme 2-3 jatkotilaisuutta.

Seuraava tilaisuus on torstaina 22.8. Espoon Otaniemessa, ja se järjestetään yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa. Teemana on uusien biomateriaalien ja -tuotteiden kehitys sekä koulutuksen, tutkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyö. Henkilökohtaiset kutsut tilaisuuteen on lähetetty metsäakateemikoille sähköpostitse kesäkuussa. Tilaisuuden kutsua kohdennettiin tällä kertaa uudemmille metsäakateemikoille. Tilaisuuden paikkamäärä on rajattu ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Marraskuulle on tiedossa toinen jatkotilaisuus, joka toteutetaan yhteistyössä Metsä Groupin kanssa. Tilaisuuden aiheina ovat muun muassa Metsä Groupin kestävän kehityksen tavoitteet 2030 sekä uudet kehityshankkeet, kuten Kemin ja Rauman hankesuunnitelmat ja tekstiilikuidun koelaitos. Tilaisuus järjestetään Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalla akateemikot pääsevät biotuotetehtaan lisäksi tutustumaan Pro Nemus -vierailukeskukseen. Pro Nemus kertoo monipuolisesti biotuotetehtaan ekosysteemistä, metsäteollisuuden tuotteista, tuotannosta ja niiden matkasta maailmalle. Lisätietoa Pro Nemuksesta löydät täältä. Laita päivä 11.11.2019 jo muistiin – henkilökohtaiset kutsut ilmoittautumisohjeineen lähetetään metsäakateemikoille syyskuun lopulla.

EU-päättäjille suunnattu Metsäakatemia 2020

Suomen Metsäyhdistys valmistelee toista Euroopan unionin päättäjille suunnattua Metsäakatemiaa yhteistyössä Ruotsin kanssa. Toinen pilottikurssi järjestetään keväällä 2020 Ruotsissa. Järjestelyistä vastaavat Metsäyhdistys ja Ruotsin Metsävirasto (Skogsstyrelsen). Suunnittelun tukena jatkaa Suomen ja Ruotsin metsäalan edustajista koottu taustaryhmä.

Lisätietoa ensimmäisen EU-päättäjille suunnatun Metsäakatemian sisällöistä ja tuloksista löydät täältä.

Kirjoittaja

Elina Antila

Kirjoita kommentti