EU-Metsäakatemiassa julkistetaan aloite ilmastonmuutoksen torjumiseksi – Ministeri Leppä esittelee

Suomi ja Ruotsi järjestävät ensi kertaa Metsäakatemian EU-päättäjille. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja hänen ruotsalainen kollegansa Sven-Erik Bucht kertovat metsäbiotaloudesta ja metsien merkityksestä ilmastonmuutoksen torjunnassa akatemian avajaisissa 21. marraskuuta.

Lähes kolmekymmentä EU-vaikuttajaa ja asiantuntijaa kokoontuu Asikkalaan keskustelemaan metsien kestävän käytön mahdollisuuksista ja roolista bio- ja kiertotaloudessa 21.–23. marraskuuta.

Osallistujat edustavat useita Euroopan unionin instituutioita kuten parlamenttia ja komissiota. Mukana on myös tutkimuksen, opetuksen, liike-elämän ja järjestöjen vaikuttajia.

Metsäakatemia EU-päättäjille, Forest Academy for EU Decision Makers, on Suomen ja Ruotsin pääministerien koolle kutsuma korkean profiilin keskustelufoorumi, jossa osallistujille tarjotaan tuoreinta tietoa metsien kestävän käytön mahdollisuuksista.

Suomalaisille päättäjille Metsäakatemiaa on järjestetty jo yli 20 vuoden ajan. Kursseilla on kerrottu 1500 suomalaiselle vaikuttajalle merkittävistä ja ajankohtaisista metsäteemoista. Toiminnasta vastaa Suomen Metsäyhdistys.

“Ennen kaikkea haluamme tarjota osallistujille mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa näkemyksiä metsäalasta”, Metsäakatemian johtaja Elina Antila sanoo.

EU-päättäjille kerrotaan metsäsektorin koko arvoketjusta. Osallistujat vierailevat muun muassa hakkuukohteella ja tutustuvat Lahden seudulla niin perinteiseen puualan tuotantoon kuin myös uusiin palveluihin ja esimerkiksi muovia korvaaviin innovaatioihin.

Ohjelmassa tartutaan myös metsäalan tarjoamiin ratkaisuihin yhteiskunnalle esimerkiksi kaupungistumisessa ja ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Aloite ilmastonmuutoksen torjumiseksi julkaistaan keskiviikkona

Suomi ja Ruotsi ovat johtavia metsämaita niin EU:ssa kuin koko maailmassakin ja siten monella tapaa avainasemassa. Metsät ovat maailman suurin hiilinielu, johon on IPCC:n suositusten mukaisesti erityisesti panostettava.

Maa- ja metsätalousministeri Leppä kertoo tilaisuudessa Suomen uudesta aloitteesta, jolla annetaan vauhtia kansainväliseen työhön ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Metsäakatemiaa EU-päättäjille rahoittavat Suomen ja Ruotsin ministeriöt sekä Suomen Metsäsäätiö.

Media on tervetullut Metsäakatemian avajaistilaisuuteen keskiviikkona 21.11.2018 klo 18.00. Tilaisuus järjestetään Lehmonkärjessä Asikkalassa. Lehmonkärki sijaitsee 35 kilometrin päässä Lahdesta. Tilaisuus on englanninkielinen, ja se tulkataan suomeksi ja ruotsiksi.

Lisätiedot:
Elina Antila, johtaja, Päättäjien Metsäakatemia, Suomen Metsäyhdistys, 050 351 2411, elina.antila@smy.fi
Teppo Säkkinen, maa- ja metsätalousministerin erityisavustaja, 050 516 2868, teppo.sakkinen@mmm.fi

Median ilmoittautumiset:
Mikko Norros, Hopiasepät Oy, 040 547 6280, mikko.norros@hopiasepat.fi


Kutsu lehdistötilaisuuteen 21.11.2018
Forest Academyn verkkosivut
Tutustu tapahtuman puhujagalleriaan
Ruotsin metsäministeri Sven-Erik Bucht: EU-Metsäakatemia laajentaa ymmärrystä kestävästä metsätaloudesta


Kirjoita kommentti