Kansainvälinen ulkona oppimisen suurtapahtuma Turkuun kesällä 2017

Kansainvälinen ulkona oppimisen suurtapahtuma Ulos – ut – out! järjestetään Turussa ja Sauvossa kesäkuussa 2017. Tapahtuman teemana on suomalainen luonto oppimisympäristönä. Tilaisuus alkaa maanantaina 5.6.2017 seminaarilla Turun linnassa ja jatkuu lukuisissa työpajoissa eri puolilla Turkua ja lähiseutua sekä tiistaina 6.6. Nuorisokeskus Ahtelassa Sauvossa.

Tapahtuman teemana on suomalainen luonto. Seminaarin ja työpajojen aiheet vaihtelevat historiasta tulevaisuuteen ja metsästä mereen sekä kaupunkiympäristöön. Luonnosta saatava hyvinvointi, kestävä elämäntapa, osallisuus ja vaikuttaminen ovat myös kantavia aiheita. Tapahtumassa saa uusia näkökulmia turvalliseen luonnossa tapahtuvaan opetukseen ja oppimismenetelmiin, kuten draamaan, musiikkiin, seikkailuun, tutkimukseen, taiteeseen ja kädentaitoihin.

Neljä suurta ulkona oppimisen tapahtumaa yhdistyy

Ulos – ut – out! yhdistää ensimmäistä kertaa neljä valtakunnallista tapahtumaa eli Seikkailukasvatuspäivät, Ympäristökasvatuspäivät, Kasvatus metsässä -foorumin ja Mitt i naturen -tapahtuman. Ulos – ut – out! on osa Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 ohjelmaa.

Suurtapahtuman osallistujiksi odotetaan opetus-, sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisia, opiskelijoita ja näiden kanssa luonnossa yhteistyötä tekeviä eri alojen ammattilaisia sekä muita aiheesta kiinnostuneita Suomesta, Pohjoismaista ja eri puolilta Eurooppaa.

Järjestelyt ovat edenneet vaiheeseen, jossa jokainen tapahtuman sisällöstä kiinnostunut voi antaa ehdotuksia seminaarin esiintyjiksi sekä työpajojen ja tutkimuspajojen järjestäjiksi. Ehdotuksia eri kielillä toteutettavista tapahtuman sisällöistä voi antaa 10.6.2016 asti (http://www.webropolsurveys.com/snk.net).

 

Kirjoita kommentti