Maailman metsäpäivän video nostaa esiin suomalaiset innovaatiot – jaa linkkiä metsäpäivänä 21.3.!

YK:n Maailman metsäpäivää vietetään 21. maaliskuuta. Vuoden 2024 teemana on metsät ja innovaatiot.

Maailman metsäpäivän eli International Day of Forestsin teeman kiteyttää Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n julkaisema video, jota Suomen Metsäyhdistys oli mukana tuottamassa jo neljännen kerran.

Yhteistyön ansiosta suomalainen osaaminen on näkyvästi esillä videolla. Mukana on ligniini, tekstiili ja biokomposiittiratkaisuja, pihkasalvaa ja metsäpalo- ja suojeluyhteistyötä, joiden tekijät löytyvät Youtubessa julkaistun videon esittelystä. Metsäyhdistys on tuottanut videosta myös suomeksi tekstitetyn version.

”On erittäin tärkeää, että metsäala yhdistää voimansa metsiin perustuvien ratkaisujen edistämisessä”, yksi videon tuottajista, Suomen Metsäyhdistyksen kansainvälisen viestinnän päällikkö Kai Lintunen toteaa.

”Viestintäyhteistyö metsiin liittyvistä teemoista koetaan entistä tarpeellisemmaksi myös metsäalan ulkopuolella. Näin metsien kestävään käyttöön ja hoitoon perustuvien ratkaisujen näkyvyys kasvaa, ja viesti voimistuu”, Lintunen sanoo.

FAO:n maailman metsäpäivä -videot tuovat metsäinnovaatioille globaalia TV-näkyvyyttä. Esimerkiksi vuoden 2023 metsäpäivän videota levittivät maailmanlaajuiset uutiskanavat Euronews, France24 ja Deutsche Welle, ja video käännettiin 46 eri kielelle.

”Myös Suomen Metsäyhdistyksen nimi kiirii maailmalle, sillä se sai logonsa videon lopputeksteihin, mikä on YK:lta harvinainen huomionosoitus”, Lintunen kertoo.

Maailman metsäpäivää on vietetty vuodesta 2013 lähtien. Suomen YK-liiton mukaan päivän aikana on hyvä muistaa metsien merkitys osana elämää. Metsät tarjoavat ruokaa, energiaa ja toimeentuloa. Samalla ne ovat myös erityisesti suomalaisille erottamaton osa mielenlaatuamme.

Maailman metsäpäivän FAO:n kotisivu ja materiaalit

Lue lisää Suomen Metsäyhdistyksen kansainvälisestä viestinnästä

Lisätietoa:
Kai Lintunen, kansainvälisen viestinnän päällikkö, Suomen Metsäyhdistys, kai.lintunen@smy.fi, +358 50 351 2415

Kirjoita kommentti