Mahdollisuuksien metsä -kampanja kertoo yläkoululaisille metsäalasta

Mahdollisuuksien Metsä -kampanjasta on pöhisty vuosien varrella myös somessa. Kuvassa terveisiä vuoden 2015 kouluvierailuilta.|Vuoden 2018 Metsä puhuu -salkku jonka Mahdollisuuksien Metsä -koulukampanjan lähettiläät vievät mukanaan kouluille. Kuva: Vilma Issakainen

Mahdollisuuksien metsä -koulukampanjan lähettiläät vierailevat marraskuussa yläkouluissa ympäri Suomen. Viemisinä heillä on Suomen Metsäyhdistyksessä kootut salkut, jotka ovat täynnä puusta valmistettuja tuotenäytteitä.

Metsäteollisuus ry:n luotsaama kampanja toteutetaan tänä vuonna jo kuudennen kerran. Salkuista valmistui Suomen Metsäyhdistyksessä kesän aikana kuudes päivitetty painos.

Alunperin idea materiaalinäytesalkuista tuli kohderyhmältä eli nuorilta itseltään. Metsä puhuu -hankkeen puitteissa nuorista koottu Advisory Board ideoi vuonna 2012 kouluja kiertävää, metsäalaa ja sen tuotteita esittelevää rekkaa. Käytännön syistä idea jalostui helposti postin välityksellä kulkeviksi salkuiksi.

Salkut on koottu kampanjan alusta asti Suomen Metsäyhdistyksessä. Metsäteollisuusyrityksiltä salkkuihin on saatu joka vuosi pakattavaksi kattava valikoiman erilaisia puusta valmistettuja materiaalinäytteitä.

Salkku esittelee muun muassa uudenlaisia pakkausinnovaatioita ja komposiitteja. Mukana on näytteitä makkarankuorista viskoosiin ja vanerista sellofaaniin. Jokaisesta näytteestä on oma infokortti, jossa kerrotaan materiaalin valmistuksesta ja käyttökohteista. Infokorteissa kerrotaan myös muista metsien kestävään käyttöön liittyvistä aiheista sekä metsäalan ammateista.

Mahdollisuuksien metsä -kampanjan yhden oppitunnin pituisella vierailulla koululaiset kuulevat puusta valmistettavista tuotteista, uusista innovaatioista, metsäalan työtehtävistä ja koulutusvaihtoehdoista. Vierailun sisältö tukee oppilaanohjausta peruskoulun jälkeisiä koulutus- ja uravaihtoehtoja pohdittaessa. Vierailun jälkeen salkku jää koululle, ja sitä voi hyödyntää opetuksessa monin eri tavoin.

Salkkuja voi myös tilata posti- ja käsittelykulujen hinnalla. Tilauslomake löytyy Suomen Metsäyhdistyksen materiaalipankista.


metsateollisuus.fi: Mahdollisuuksien metsä -koulukampanja


 

 

Kirjoita kommentti