Materiaalit

Metsä puhuu -salkku

Metsäteollisuuden ammattilaiset vierailevat keväällä Suomen yläkouluissa kertomassa 8.-luokkalaisille metsäalasta. Metsäteollisuus ry:n luotsaaman Mahdollisuuksien metsä koulukäyntikampanjan lähettiläät matkaavat kouluihin Metsä puhuu -salkkujen kanssa.

Suomen Metsäyhdistyksessä on metsäteollisuusyritysten avulla koottu salkkuihin kattavan valikoiman erilaisia puusta valmistettuja materiaalinäytteitä. Salkku esittelee muun muassa uudenlaisia pakkausinnovaatioita ja komposiitteja. Mukana on näytteitä makkarankuorista viskoosiin ja vanerista sellofaaniin. Jokaisella näytteellä on oma infokortti jossa kerrotaan  materiaalin valmistuksesta ja käyttökohteista. Infokortteja löytyy myös muista metsien kestävään käyttöön liittyvistä aiheista sekä metsäalan ammateista.

Mahdollisuuksien metsä -kampanjan yhden oppitunnin pituisella vierailulla kerrotaan puusta valmistettavista tuotteista, uusista innovaatioista, metsäalan työtehtävistä ja koulutusvaihtoehdoista. Vierailun sisältö tukee esimerkiksi oppilaanohjausta peruskoulun jälkeisiä koulutus- ja uravaihtoehtoja pohdittaessa. Vierailun jälkeen salkku jää koululle ja sitä voi hyödyntää muussa opetuksessa monin eri tavoin.

Voit ladata pelkät salkun tuotteista kertovat infokortit ja metsän ja puun parissa työskentelevistä ammattilaisista kertovat ammattikortit käyttöösi alla olevista linkeistä.

Kampanja käynnistyy maaliskuussa 2020 ja salkkuja luovutetaan (postimaksun hinnalla) hyviin koteihin myös kampanjan ulkopuolella.

Lisätietoja: vilma.issakainen@smy.fi, 0504027579

TILAA salkku / salkkuja

Tiedostot