Materiaalit

Metsä puhuu -salkku

Mahdollisuuksien metsä – Suomen suurin työpaikka -kampanja järjestetään ensi keväänä kahdeksatta kertaa. Tällä kertaa aiemmin vain yläkouluille suunnattuun kampanjaan voivat ilmoittautua mukaan myös lukiot.

Maaliskuussa 2021 järjestettävässä kampanjassa metsäalan mahdollisuuksia yläkoululaisille esittelevät alan ammattilaiset ja lukiolaisille biometsäteollisuuden korkeakouluopiskelijat.
Metsäalan koululähettiläät pitävät kouluilla yhden oppitunnin, jonka aikana nuoret saavat käsityksen siitä, millaista metsäteollisuus tänä päivänä on: minkälaisia monipuolisia opiskelu- ja työmahdollisuuksia se tarjoaa ja millaisia tuotteita alalla valmistetaan. Lähettiläät tuovat vierailuille mukanaan metsäalan tuotteita esittelevän Metsä puhuu -salkun, joka jää kouluille opetuskäyttöön.

Suomen Metsäyhdistyksessä on metsäteollisuusyritysten avulla koottu salkkuihin kattava valikoima erilaisia puusta valmistettuja materiaalinäytteitä. Salkku esittelee muun muassa uudenlaisia pakkausinnovaatioita ja komposiitteja. Mukana on näytteitä makkarankuorista viskoosiin ja vanerista sellofaaniin. Jokaisella näytteellä on oma infokortti jossa kerrotaan  materiaalin valmistuksesta ja käyttökohteista. Infokortteja löytyy myös muista metsien kestävään käyttöön liittyvistä aiheista sekä kartta metsäalan ammateista.

Voit ladata pelkät salkun tuotteista kertovat infokortit ja metsän ja puun parissa työskentelevistä ammattilaisista kertovan julisteen käyttöösi alla olevista linkeistä.

Kampanja käynnistyy maaliskuussa 2021 ja salkkuja luovutetaan (postimaksun hinnalla) hyviin koteihin myös kampanjan ulkopuolella.

Lisätietoja: eveliina.pokela@smy.fi, 044 560 0006

TILAA salkku / salkkuja

Tiedostot