Materiaalit

Metsä puhuu -salkku

Mahdollisuuksien metsä – Suomen suurin työpaikka -kampanja järjestetään kevään 2021 aikana jo kahdeksatta kertaa. Tällä kertaa aiemmin vain yläkouluille suunnattuun kampanjaan ilmoittautui mukaan myös lukioita. Kampanjassa metsäalan mahdollisuuksia yläkoululaisille esittelevät alan ammattilaiset ja lukiolaisille biometsäteollisuuden korkeakouluopiskelijat.

Metsäalan koululähettiläät pitävät kouluilla yhden oppitunnin, jonka aikana nuoret saavat käsityksen siitä, millaista metsäteollisuus tänä päivänä on: minkälaisia monipuolisia opiskelu- ja työmahdollisuuksia se tarjoaa ja millaisia tuotteita alalla valmistetaan. Poikkeusoloista johtuen vierailut toteutetaan etäyhteyksin.

Lähettiläät toimittavat oppilaille metsäalan ratkaisuja havainnollistavan tuotesalkun, joka jää kouluille opetuskäyttöön. Suomen Metsäyhdistys  kokosi metsäteollisuusyritysten avulla salkkuihin kattavan valikoiman erilaisia puusta valmistettuja materiaalinäytteitä. Salkku esittelee muun muassa uudenlaisia pakkausinnovaatioita ja komposiitteja. Mukana on näytteitä makkarankuorista viskoosiin ja vanerista sellofaaniin. Jokaisella näytteellä on oma infokortti, jossa kerrotaan  materiaalin valmistuksesta ja käyttökohteista. Infokortteja löytyy myös muista metsien kestävään käyttöön liittyvistä aiheista sekä uutuutena juliste metsäalan ammateista ja kartta korkeakouluasteen koulutuspaikoista.

Voit ladata salkun tuotteista kertovat infokortit ja metsän ja puun parissa työskenteleviä ammatteja havainnollistavan julisteen käyttöösi alla olevista linkeistä.

Kampanja käynnistyy maaliskuussa 2021 ja salkkuja luovutetaan postimaksua vastaan hyviin koteihin myös kampanjan ulkopuolella niin kauan kuin niitä riittää.

Lisätietoja: eveliina.pokela@smy.fi, 044 560 0006

TILAA salkku / salkkuja

 

Mahdollisuuksien metsä x Metsä puhuu -salkku

 

Tiedostot