Martin Antell aloitti Metsäyhdistyksessä ruotsinkielisen kouluyhteistyön parissa

Martin Antell huolehti ruotsinkielisistä oppilaista Metsävisan finaalissa. Kuva: Vilma Issakainen

Martin Antell aloitti työt Metsäyhdistyksen nuorisoviestinnässä toukokuun puolivälissä ja pääsi heti tositoimiin Metsävisan finaalissa. Syksy tulee olemaan tiivistä yhteistyötä ruotsinkielisten peruskoulujen kanssa.

”Olen kotoisin Helsingistä. Asuin siellä ensimmäiset 28 vuotta, sitten Espoossa pari vuotta, Sipoossa 16 ja nyt on 10 vuotta täynnä Tammisaaressa.

Metsä ja maatalous kiinnostivat pikkupojasta saakka, koska Itä-Uudellamaalla meillä on sukutila. Se on ollut suvussa 1760 -luvulta saakka. Niinpä vuonna 1983 aloitin opinnot Viikissä maatalous -metsätieteellisessä tiedekunnassa, maatalouspuolella.

Kesken opintojen minusta tuli eläinkaupan osakas ja vähän myöhemmin osa suurta perhettä, sain kolme lasta, joten opinnot jäivät. Eläinkauppaa pidin 25 vuotta, kunnes päätös purkaa Pasilan asema, sai minut ymmärtämään lopettaa. Vuoden miettimisen jälkeen aloitin metsäinsinöörin opinnot, joista valmistun tänä vuonna. 

Tehtäväkenttä Metsäyhdistyksessä tulee vahvasti pyörimään ruotsin kielen ympärillä, joka on minun äidinkieleni. Pääasia on Metsävisan ja materiaalien markkinointi ruotsinkielisille kouluille, oppituntien ja metsäretkien järjestäminen ruotsinkielisissä kouluissa ja niiden lähiympäristöissä. Teen myös Metsäyhdistyksen oppimateriaalien käännöksiä.

Kirjoita kommentti