Mediakutsu: 50 nuorta saapuu pääkaupunkiseudulle kilpailemaan metsätiedon mestaruudesta

Koululaisia ratkomassa Metsävisa tehtävää. Kuva: Vilma Issakainen
Metsävisan finaalissa mitataan yläkoululaisten metsätietoa rastiradalla. Kuva: Vilma Issakainen

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan yläkoululaisten Metsävisan loppukilpailua pääkaupunkiseudulle torstaina 25.5.

Metsävisa on metsätietokilpailu, jonka alkukilpailuun osallistui tänä vuonna 20 000 yläkoululaista yli 330 koulussa. Helsingissä ja sen lähiympäristössä järjestettävään finaalitapahtumaan kutsuttiin 50 parasta kouluvoittajaa.

Median edustajat ovat tervetulleita paikan päälle seuraamaan tapahtumaa. Loppukilpailussa finalistit kiertävät tehtävärasteilla metsässä. Kisa käydään torstaina 25.5. klo 14 alkaen alle puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tarkempi sijainti pidetään salassa kisa-aamuun saakka.

Voittaja julkistetaan perjantaina 26.5. klo 13.30 alkavassa tilaisuudessa Metsätapiolassa Espoossa osoitteessa Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo. Tulokset julkaistaan osoitteessa metsavisa.fi.

Metsävisaa on järjestetty jo vuodesta 1982, ja siihen on osallistunut reilusti yli miljoona suomalaista. Kilpailu mittaa koululaisten tietämystä esimerkiksi metsälajeista, monimuotoisuudesta ja metsänhoidosta sekä ajankohtaisista metsään liittyvistä kysymyksistä.

”Tällä hetkellä keskustellaan paljon metsänomistajien roolista ja metsien merkityksestä aluetaloudelle. Myös ilmastonmuutos näkyy tämän vuoden visakysymyksissä”, sanoo Suomen Metsäyhdistyksen nuorisoviestinnän johtava asiantuntija Sirpa Kärkkäinen.

”Samalla kuulostelemme, mitä tietoa ja mielikuvia koululaisilla on metsästä ja metsäalasta. Parhaimmillaan herätämme osallistujien kiinnostuksen alalle”, Kärkkäinen sanoo.

Finaalitapahtuma on kilpailun lisäksi kaksipäiväinen opintomatka niin oppilaalle kuin hänen opettajalleenkin. He vierailevat muun muassa Helsingin yliopiston metsätieteiden osastolla ja Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa.

Loppukilpailun osallistujat ovat ympäri Suomea. Moni heistä on lintuharrastajia, suunnistajia, metsästäjiä ja partiolaisia. Metsävisan sivulla on Finalistien osallistujalista sekä finalistien koulut kartalla.

Metsävisan järjestää Suomen Metsäyhdistys yhdessä Biologian ja maantieteen opettajien liiton kanssa. Mukana yhteistyössä on laaja joukko metsäalan toimijoita. Kilpailun päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö.

Akkreditointi, kisapaikka sekä kilpailijoiden yhteystiedot haastatteluja varten:
Anne Turunen, Suomen Metsäyhdistys, anne.turunen@smy.fi, p. 045 657 5440

Kuvat kilpailusta:
Vilma Issakainen, Suomen Metsäyhdistys, vilma.issakainen@smy.fi, p. 050 402 7579

Kirjoita kommentti