Mediakutsu: Tervetuloa koululaisten kanssa metsään 5.–8.9. – suosituimmalla rastilla istutetaan taimi

Helsingin koululaisten metsäviikko järjestetään 5.–8. syyskuuta, tiistaista torstaihin suomeksi ja perjantaina ruotsiksi. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita rastireitille oppilasryhmien mukana.

Metsäluonnosta, metsien käytöstä ja puusta raaka-aineena opitaan jo alakoulussa. Koululaisten metsäviikolla viides- ja kuudesluokkalaiset pääsevät metsäaiheiden kimppuun paikan päällä metsässä. Jokainen ryhmä viipyy rastireitillä reilut kaksi tuntia ja lopuksi leirinuotiolla vajaan tunnin.

Asiantuntijoiden opastuksella 5.6.-luokkalaiset muun muassa tutkivat metsien monimuotoisuutta ja tutustuvat puupohjaisiin tuotteisiin. Ohjelmassa ovat mukana myös oppilaiden suosikkirastit: puuntaimen istutus, puunkaato monitoimikoneella ja eväät leirinuotiolla.

Tapahtuma tarjoaa kaupunkilaislapsille mahdollisuuden tutustua metsään ja metsässä tehtävään työhön sekä harrastuksiin. Retken aiheet, kuten luonnonvarojen kestävä käyttö ja luonnon monimuotoisuus, tulevat alakoulujen opetussuunnitelmasta.

Lähes tuhat koululaista pääse viikon aikana kolmen tunnin retkelle oman luokkansa kanssa. Metsäviikko järjestetään vuorovuosin Helsingin, Espoon ja Vantaan koululaisille, nyt jo 22. kerran. Osallistujien joukossa on ollut lapsia, jotka käyvät metsäviikon aikana elämänsä ensimmäistä kertaa oikeassa metsässä.

Oppilaiden palaute päivästä on innostunutta ja innostavaa. Toisinaan metsään menoon on etukäteen suhtauduttu epäillen, mutta lopulta retki on ollut oppilaspalautteen mukaan jopa karkkitehdasvierailua hauskempi.

Koululaisten metsäviikon järjestää parinkymmenen toimijan verkosto Suomen Metsäyhdistyksen koordinoimana. Tapahtuman päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö.

Osoite

  • Ruotsinkylän tutkimusmetsä, Korsontie 235, Tuusula, Raition reitin parkkipaikka

Aikataulu

  • Yhdeksän oppilasryhmää lähtee yksitellen opastetulle rastireitille jokaisena päivänä 5.–8.9. kello 8.25–11.45 välisenä aikana, viipyy reitillä reilut kaksi tuntia ja sen jälkeen nuotiolla vajaan tunnin. Viimeinen ryhmä poistuu klo 14.40. Median edustajat ovat tervetulleita luokkien mukaan koska tahansa tänä aikana koko retkelle tai joillekin rasteille.
  • Tiistai, keskiviikko ja torstai ovat suomenkieliset päivät, perjantai on ruotsinkielinen.

Kuvausluvat

  • Luokkien opettajilla on tiedossaan oppilaat, joita saa valokuvata.

Ilmoittautuminen, lisätietoa ja haastattelupyynnöt

  • Anne Turunen, nuorisoviestinnän asiantuntija, Suomen Metsäyhdistys, anne.turunen@smy.fi, 045 6575 440
  • Sirpa Kärkkäinen, nuorisoviestinnän johtava asiantuntija, Suomen Metsäyhdistys, sirpa.karkkainen@smy.fi, p. 050 3512 416
  • Martin Antell, kommunikation för ungdomar, Finska Forstföreningen, martin.antell@smy.fi, p. 050 354 6757 (på svenska)

Tapahtumasivu

Kuvia aiemmilta metsäviikoilta

Järjestäjät ja rahoittajat

Tapahtuman järjestävät yhdessä yli 20 pääkaupunkiseudulla toimivaa metsä- ja ympäristöalan organisaatiota: Suomen Metsäyhdistys, Suomen metsäkeskus, Metsähallitus, Luonnonvarakeskus, Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit, Metsä Group, Stora Enso, UPM, Metsäteollisuus ry, Södra Skogsreviret, Fin Forelia Oy, Hyria Koulutus Oy, Stadin ammattiopisto, Yrkeshögskolan Novia, Helsingin, Vantaan ja Espoon-Kauniaisten riistanhoitoyhdistykset, Suomen riistakeskus, Finlands svenska 4H, Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistykset, Vantaan luontokoulu ja Kestävän Metsätalouden Yhdistys ry. Suomen Metsäsäätiö on tapahtuman päärahoittaja.

Kirjoita kommentti