Päättäjien 44. Metsäakatemia tutustutti osallistujat keskisuomalaiseen metsään

|

Päättäjien 44. Metsäakatemian maastojakso järjestettiin Keski-Suomessa, Jyväskylässä ja lähiseuduilla 23.–25.5.2018.

Noin 30 yhteiskunnan vaikuttajaa ja päättäjää tutustui Keski-Suomen monipuoliseen metsäalaan vierailemalla alan yrityksissä sekä tutustumalla puunkorjuuseen sekä metsien suojeluun.

Metsien suojeluun tutustuttiin Längelmäellä Liekokorven luonnonsuojelueella. Alue on perustettu yksityismaalle, ja Liekokorpi kuuluu valtakunnalliseen Metso-ohjelmaan. Vierailulla kuultin myös metsänomistajan ajatuksia ja kokemuksia vapaaehtoisesta metsien suojelusta ja siitä, kuinka hyvinvointia voidaan lisätä metsän virkistyskäytön, luontomatkailun ja ympäristökasvatuksen avulla.

Kuokkalan kirkko Kide ja puukerrostalot Puukuokka 1, 2 ja 3 veivät Metsäakatemian puurakentamisen maailmaan.

Kuokkalan kirkko Kide on esimerkki taidokkaasta puunkäytöstä sisätiloissa: tarkoin valikoitu keskisuomalainen kuusi kulkee läpi koko kirkkorakennuksen kantavista rakenteista ja sisäpinnoista aina kiintokalusteisiin asti.

Jyväskylän Kuokkalaan rakennettu Puukuokka on ensimmäinen esimerkki kahdeksan kerroksisesta puutalosta, joita Suomessa on voitu rakentaa vuodesta 2011 lähtien. Lakea Oy:n vetämä kierros vei kurssilaiset myös kerrostalon sisätiloihin tutustumaan asuntoihin.

Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen järjestämällä hakkuukohteella tutustuttiin moderniin, kestävään yksityismetsätalouteen, puunkorjuuseen sekä talousmetsän luonnonhoitoon.

Menestyvän metsäteollisuuden taustalla on monta tekijää ja yksi niistä on Valmet, joka on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Vierailulla Metsäakatemia tutustui sekä paperikoneiden tuotantoon ja huoltoon että myös suorituskykykeskukseen, joka toimii asiakkaiden kanavana kaikkiin Valmetin teollisen internetin sovelluksiin ja etäpalveluihin.

Metsäakatemian kolmipäiväinen maastojakso päättyi perjantaina Äänekoskelle. Kurssilaiset vierailivat Metsä Groupin biotuotetehtaalla, jota kutsutaan maailman ensimmäiseksi uuden sukupolven biotuotetehtaaksi. Vierailu vei Metsäakatemian biotuotteiden maailmaan ja tututumaan siihen, mitä kaikkea puusta valmistetaan tulevaisuudessa.

Voit tutustua Päättäjien Metsäakatemian 44. kurssin kohteisiin ja muuhun metsäiseen tietoon alla olevien linkkien kautta.

Kurssilla pidettyihin alustuksiin voi tutustua täällä.

Liekokorpi, vapaaehtoisesti suojeltu Metso-kohde

Kuokkalan kirkko Kide ja Puukuokka 1, 2 ja 3

Talousmetsänhoitoon ja talousmetsän luonnonhoitoon liittyviä julkaisuja:

Valmet

Metsä Groupin biotuotetehdas

Muuta mielenkiintoista metsiin liittyvää

Kirjoita kommentti