Metsäleikit osaksi nykylasten arkea

Perinneleikit ry julkaisi yhdessä Metsäyhdistyksen kanssa seinäkalenterin Suomen juhlavuodelle 2017.  Kalenterissa on metsäleikkivinkki vuoden jokaiselle kuukaudelle.

Tammikuussa voi ryhtyä hippasille. Puu, kivi, silta -hipassa kiinniottaja sanoo, mitä kiinnijääneen on esitettävä. Miten muut leikkijät voivat pelastaa puiksi ja kiviksi jähmettyneitä tovereitaan, selviää sekin kalenterista. Muita leikkejä ovat esimerkiksi Metsänhaltija ja Jänis pensaassa.

Metsäleikkikalenteri on osa Suomen 100-vuotisjuhlaa ja sen pääteemaa Yhdessä. Kalenteri nostaa esiin kaksi vuodelle 2017 ajankohtaista teemaa: luontomme monimuotoisuuden sekä lasten vapaa-ajan liikunnallisuuden.

Kalenterilla pyritään innostamaan sekä lapset että aikuiset leikkiin ja liikuntaan. Parhaimmillaan liikunta käy leikiten, ja mikä olisi siihen parempi ympäristö kuin Suomen metsät ja luonto. Kalenterin leikeissä nousevat esiin luonnon monimuotoisuus, vuodenaikojen vaihtelu ja niihin kätkeytyvät tarinat.

Metsäleikkikalenteri on Perinneleikit ry:n kahdeksas julkaistu kalenteri. Perinneleikit ry on toiminut aktiivisesti leikin asialla jo vuodesta 2009. Pääpaino yhdistyksen toiminnassa on lähes päivittäiset tapahtumat ympäri Etelä-Suomea koulujen liikuntapäivistä kyläjuhliin ja festivaaleihin. Leikkiteemoittain toteutettuja tuotteita on jaettu jo yli 330 000 kappaletta ympäri Suomea. Tavoitteena on levittää myös leikitystoiminta valtakunnalliseksi.

Kalenteri on saatavilla Perinneleikit ry:n tapahtumista ilmaiseksi. Kalenteria voi pyytää myös Perinneleikkien maskottiauto Martin kuljettajalta.


Perinneleikit ry

Perinneleikit Facebookissa

Suomi 100


 

Kirjoita kommentti