Metsäpäivät nostaa keskiöön tuoreen tutkimustiedon ja keskustelun

Syksyn odotetuin metsäalan tapahtuma Metsäpäivät tarjoaa lokakuussa rautaisen annoksen ajankohtaista tietoa sekä syksyn kiinnostavimmat metsäkeskustelut – tilanteen mukaan livenä Helsingissä tai suorana verkossa.

Metsäala kokoontuu valtakunnallisille Metsäpäiville 28.–29.10.2021 pohtimaan ratkaisuja ja toimintatapoja alan haasteisiin, huomioiden sekä ympäristönäkökulmat että metsien käytön taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden. Tutkijat sekä metsäalan ammattilaiset kertovat neljällä teemalavalla alan tuoreista tutkimustuloksista, kehittyvistä käytännöistä ja palveluista sekä alan tulevaisuudennäkymistä. Kattoteemana on metsien kestävän käytön monitavoitteisuus ja moniarvoisuus.

Yksi teemalava keskittyy ilmastonmuutoksen vaikutuksiin metsiin ja metsäalaan. Helsingin yliopiston koordinoiman Ilmakehän ja ilmaston osaamiskeskuksen (ACCC, Atmosphere and Climate Competence Center) tutkijat esittelevät tutkimustuloksia metsien roolista ilmastonmuutoksen hillinnässä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista metsiin. Uutta tietoa saadaan esimerkiksi erilaisten metsänhoitotoimenpiteiden ilmastovaikutuksista sekä toisaalta ilmastonmuutoksen mukanaan tuomista haasteista, kuten metsäpaloista, tuulituhoista sekä hyönteistuhoista.

Voimavarana rakentava keskustelu

Tapahtuman avaa Hyvin sanottu -keskustelu, jonka juontaa Ylen toimittaja Markus Liimatainen. Hyvin sanottu on Ylen ja Erätauko-säätiön vetämä hanke, joka pyrkii parantamaan keskustelukulttuuria ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä.

Metsäpäivien Hyvin sanottu -keskustelussa pohditaan metsien käytön monitavoitteisuutta sekä moniarvoisuutta metsänomistajan näkökulmasta. Keskustelun lähtökohtana on Metsäomistaja 2020 -tutkimus ja sen pohjalta hahmotellut metsänomistajatyypit erilaisine arvoineen ja tavoitteineen.

Hyvin sanottu -keskustelun kautta Metsäpäivät haluaa olla mukana rakentamassa hyvähenkistä keskustelukulttuuria, jossa erilaisten mielipiteiden kohtaaminen muuttuu voimavaraksi.

Metsäpäivät järjestetään vastuullisesti

Seuraamme jatkuvasti koronatilannetta ja ohjeistuksia tapahtumien järjestämisestä. Mikäli tilanne sallii, järjestetään valtakunnalliset Metsäpäivät 28.–29.10.2021 hotelli Clarionissa Helsingin Jätkäsaaressa osallistujien turvallisuudesta huolehtien. Jos fyysisen tapahtuman järjestäminen ei ole koronatilanteen vuoksi mahdollista, Metsäpäivät järjestetään verkkotapahtumana 28.10.2021. Teemme päätöksen toteutustavasta 10.9.2021 mennessä.

Tapahtumaan ilmoittautuminen ja lipunmyynti aukeavat syyskuussa. Seuraa tapahtuman kehittymistä myös twitterissä ja facebookissa!

Lisätietoja:

projektipäällikkö Kaarina Aro, kaarina.aro@smy.fi, p. 050 374 5677

 

Kirjoita kommentti