Metsäpäivien keynote-puhujina Janne Känkänen ja Frank Martela

Metsäpäivien teemalavat ovat jälleen 27.–28.10.2022 täynnä kiinnostavia ja ajankohtaisia puheenvuoroja. Helsingin Clarionissa järjestettävän tapahtuman pääpuhujat ovat tänä vuonna huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen ja merkityksellisyyden tutkijana tunnettu Frank Martela.

”Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut perustavaa laatua olevalla tavalla. Kun akuutti kriisi on vähän asettunut ja eduskunta saa syksyllä huoltovarmuusselonteon käsiteltäväkseen, on syytä käydä keskustelu siitä, mille tasolle haluamme Suomen varautumisen asettaa muuttuneessa tilanteessa”, Janne Känkänen totesi maaliskuussa Huoltovarmuuskeskuksen tiedotteessa.

Känkäsen mukaan huoltovarmuusvaikutuksia voi syntyä esimerkiksi erilaisten raaka-aineiden ja -materiaalien saatavuuden muutoksista, toimitusketjujen häiriöistä sekä digitaalisten palvelujen häiriöistä.

Metsäpäivillä Känkänen kertoo metsien merkityksestä Suomen huoltovarmuuden kannalta sekä mitä tämä tarkoittaa kestävyydelle. Aihetta jatketaan avajaisten paneelikeskustelussa, jossa pohditaan metsien käytön kestävyyttä ja kestävyysmurrosta eri näkökulmista. Paneelikeskustelussa noudatetaan Hyvin sanottu -keskusteluiden periaatteita, kuten muissakin Metsäpäivien keskusteluissa. Avoin, läpinäkyvä ja eteenpäin vievä dialogi on kestävyyden ohella toinen Metsäpäivien 2022 teema.

Iltapäivässä huippupuhuja Frank Martela

Iltapäivällä Metsäpäivien päälavalle astuu hyvinvoinnin psykologian dosentti ja Aalto-yliopiston lehtori Frank Martela. Sisäisen motivaation, hyvinvoinnin ja merkityksellisyyden tutkija on suosittu ja energinen puhuja, jota pidetään merkityksellisemmän työelämän yhtenä johtavana asiantuntijana Suomessa.

Metsäpäivillä Frank Martela puhuu muun muassa työn merkityksellisyyden ylläpitämisestä haastavina hetkinä, sisäisen motivaation peruselementeistä, tulevaisuudenuskon ylläpitämisestä murrosvaiheessa sekä onnellisuudesta.

Metsäpäivien ohjelman pääpaino on tänäkin vuonna asiantuntijoiden puheenvuoroissa. Kolmella teemalavalla on lokakuussa 2022 esillä tuorein tutkimustieto sekä metsäosaaminen. Teemalavojen lisäksi mukana on jälleen keskustelulava, joka keräsi runsaasti yleisöä ja kiitosta lokakuun 2021 Metsäpäivillä.

TILAA METSÄPÄIVIEN UUTISKIRJE!

Lisätietoja:

Kaarina Aro, projektipäällikkö, kaarina.aro@smy.fi, p. 050 374 5677

 

Kirjoita kommentti