Metsävisan suuressa finaalissa mitataan yläkoululaisten metsätieto

Vuoden 2017 Metsävisa huipentuu 15.–16. toukokuuta loppukilpailuun Espoon Nuuksion metsissä ja Helsingin Messukeskuksen Taitaja 2017 -tapahtumassa. Finaaliin kutsuttiin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi sata parasta metsävisailijaa ympäri maata.

Metsävisaan on sen historian aikana osallistunut yhteensä yli miljoona suomalaisnuorta. Tänä vuonna se järjestetään jo 36. kerran ja se on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Juhlavuoden Metsävisan teemoja ovat suomalainen metsäluonto ja suomalaisten metsäsuhde. Metsää tarkastellaan kestävyyden eri näkökulmista: ekologiselta, taloudelliselta, sosiaaliselta ja kulttuuriselta kannalta.

Valtakunnallisen kilpailun finalistit ovat kukin oman koulunsa Metsävisa-voittajia. Alkukarsintoihin osallistui puolet Suomen yläkouluista, kaikkiaan 26 700 oppilasta. Osallistujia oli ympäri Suomea Ahvenanmaan Kökarista Lapin Kilpisjärvelle.

Loppukilpailussa yläkoululaiset visailevat maastossa. Nuuksiossa kulkevan reitin varrella on metsäalan toimijoiden järjestämiä kysymyksiä, joihin nuoret vastaavat Metsävisaa varten suunnitellun mobiilisovelluksen avulla.

Finalistit myös tutustuvat Nuuksiossa sijaitsevaan Suomen luontokeskus Haltiaan, jonka pihapiiriin he istuttavat Tulevaisuuden kuusen. Leirinuotiolla on mukana yllätysvieras, yksi Suomen tunnetuimmista somettajista.

Maastokilpailun perusteella valitut kymmenen parasta visailijaa mittelee metsäasiantuntemuksesta vielä 16.5. Helsingin Messukeskuksessa Taitaja 2017 -tapahtumassa, jossa myös julkistetaan Metsävisan voittaja.

Metsävisan ohjelma vierailijoille

Maanantaina 15.5.2017
13.30 Maastokisa, Suomen luontokeskus Haltian lähimetsä, Nuuksiontie 84, Espoo
Mukana kaikki lähes 100 finalistia. Rasteilla mukana myös järjestäjiä ja rahoittajia: OP, Stora Enso, UPM, Metsä Group, metsänomistajat – MTK ja metsänhoitoyhdistykset, Metsähallitus, Metsäteollisuus ry, Suomen metsäkeskus, Suomen Metsästäjäliitto, Partiolippukunta Hyvinkään Nummenpojat, Biologian ja maantieteen opettajien liitto.

Tiistaina 16.5.2017
15.00 Loppukilpailu, Helsingin Messukeskus, Halli 3, ”Merihaka”
Kymmenen parhaan visailijan finaali Helsingin Messukeskuksessa ammattitaidon SM-kilpailussa, Taitaja 2017 -tapahtumassa.
17.00 Palkintojenjako, Helsingin Messukeskus, Hallit 6–7, ”Senaatintori”
Metsävisa 2017 -tulosten julkistus ja palkintojen jako Taitaja 2017 -tapahtumassa.

Lisätietoa, ilmoittautumiset ja finalistien yhteystiedot:
Anne Turunen, Suomen Metsäyhdistys, anne.turunen@smy.fi, puh. 045 657 5440. Tavattavissa loppukilpailussa 15.5. klo 9–18 ja 16.5. klo 9–11.30 luontokeskus Haltian aulassa Metsävisan infopisteellä sekä 16.5. klo 13–17 Messukeskuksessa.

Seuraa tapahtumaa myös Twitterissä ja Instagramissa: #Metsävisa


www.metsavisa.fi
Metsävisa-finalistit 2017


Kilpailu on osa metsäalan tarjoamaa yhteistyötä kouluille. Kilpailu järjestetään myös ruotsiksi ja englanniksi nimillä Skogsnöten ja Forest Quiz. Suomen Metsäyhdistys ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry ovat Metsävisan pääjärjestäjät. Kilpailua rahoittaa Suomen Metsäsäätiö. Muita rahoittajia ja järjestäjiä ovat OP, UPM, Stora Enso, Metsä Group, Metsähallitus, MTK ja Metsäteollisuus ry. Järjestäjät ja rahoittajat ovat tavattavissa loppukilpailun rasteilla ja muualla Metsävisassa. Finaalissa ovat lisäksi mukana Suomen luontokeskus Haltia, Tiedekeskus Pilke, Suomen Metsästäjäliitto ja Suomen metsäkeskus sekä metsäalan koulutuksen järjestäjät Helsingin yliopiston metsätieteiden laitos, Aalto-yliopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu ja ammatti-instituutti sekä Yrkeshögskolan Novia. Metsäkoulutus ry on mukana palkitsemassa voittajia.

Kirjoita kommentti