Metsävisan 2017 voittaja on Taneli Mutanen Paltamosta

Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen|Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen|Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen|Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen|Metsävisan voittajat Taneli Mutanen (vas.) Paltamon Korpitien koulusta, Jimi Salonen Vehmaan Vinkkilän koulusta ja Aino Ristolainen Joensuun Pielisjoen koulusta. Kuva: Vilma Issakainen

Nuorten valtakunnallisen metsäkilpailun voitti tänään Taneli Mutanen Paltamon Korpitien koulusta. Kisa huipentui finaaliin metsäradalla Nuuksiossa ja Taitaja 2017 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Toiselle sijalle Metsävisassa ylsi Jimi Salonen Vehmaan Vinkkilän koulusta. Kolmanneksi paras metsävisailija oli Aino Ristolainen Joensuun Pielisjoen koulusta.

Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi Metsävisan loppukilpailutapahtumaan kutsuttiin tänä vuonna sata parasta koulujen Metsävisa-voittajaa. Alkukarsintoihin osallistui helmikuussa puolet Suomen yläkouluista, kaikkiaan 26 700 oppilasta.

Lähes sata finalistia ratkoivat metsäisiä kysymyksiä eilen Espoon Nuuksion metsäradalla. Rasteilla paitsi mitattiin nuorten tietämystä metsäasioista, myös opittiin uutta metsien kestävästä käytöstä.

”Esimerkiksi hakkuurastilla nuoret oppivat, millaisen alan kone pystyy tekemään päivässä, ja että kohteen suuret haapapuut oli säästetty monimuotoisuuden turvaamiseksi”, kertoo Metsävisan järjestäjä Anne Turunen Suomen Metsäyhdistyksestä.

Nuuksion metsäradan kymmenen parasta jatkoivat tänään kisaa Helsingin Messukeskuksen Taitaja 2017 -tapahtuman lavalla. Kaikille oli ohjelmassa myös tutustumista muun muassa Suomen luontokeskus Haltiaan ja metsäalan opetukseen. Kilpailijat tapasivat myös luontokuvaajan ja somettajan Konsta Punkan.

(Teksti jatkuu kuvien jälkeen.)

Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen
Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen
Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen
Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen
Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen
Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen
Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen
Metsävisa 2017. Kuva: Vilma Issakainen

Metsävisa järjestettiin jo 36. kerran ja se on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Metsävisaan on osallistunut vuodesta 1982 lähtien yli miljoona suomalaista nuorta.

Metsävisan tavoitteena on innostaa koululaisia metsään ja metsäalalle. Tietokilpailu on osa metsäalan tarjoamaa yhteistyötä kouluille. Kilpailu järjestetään myös ruotsiksi ja englanniksi nimillä Skogsnöten ja Forest Quiz.

Metsävisan rahoittajat järjestivät loppukilpailun Suomen juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä. Nuuksiossa kilpailureitin varrella oli metsäalan toimijoiden järjestämiä rasteja ja kysymyksiä, joihin nuoret vastasivat Metsävisaa varten suunnitellun mobiilisovelluksen avulla.

Suomen Metsäyhdistys ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry ovat Metsävisan pääjärjestäjät. Kilpailua rahoittaa Suomen Metsäsäätiö. Muita rahoittajia ja järjestäjiä ovat OP, UPM, Stora Enso, Metsä Group, Metsähallitus, MTK ja Metsäteollisuus ry.

Finaalissa olivat lisäksi mukana Suomen luontokeskus Haltia, Tiedekeskus Pilke, partiolippukunta Hyvinkään Nummenpojat, Metsäkoulutus ry, Suomen Metsästäjäliitto ja Suomen metsäkeskus sekä metsäalan koulutuksen järjestäjät Helsingin yliopiston metsätieteiden laitos, Aalto-yliopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu ja ammatti-instituutti sekä Yrkeshögskolan Novia.

Metsävisan 2017 tulokset:

 1. Taneli Mutanen, Korpitien koulu, Paltamo
 2. Jimi Salonen, Vinkkilän koulu, Vehmaa
 3. Aino Ristolainen, Pielisjoen koulu, Joensuu

  Jaettu 4. sija:
  Eevi Sutela, Kalevankankaan koulu, Mikkeli
  Lassi Uljas, Linnajoen koulu, Porvoo
  Petra Mattila, Eurajoen yhteiskoulu, Eurajoki
  Siiri Keurulainen, Lapunmäen koulu, Konnevesi
  Venla Lepänaho, Herttoniemen yhteiskoulu, Helsinki
  Viivi Mäenpää, Rajamäen yläaste, Nurmijärvi
  Vilko Ahlholm, Pyhäselän koulu, Joensuu

Lisätietoa:
Anne Turunen, Suomen Metsäyhdistys, anne.turunen@smy.fi, puh. 045 657 5440

www.metsavisa.fi
Metsävisa-finalistit 2017

Kirjoita kommentti