Päättäjien Metsäakatemia matkaa vuonna 2024 lakeuksille

Päättäjien Metsäakatemian suunnittelumatkalla bongattu auringonnousu talvisena pakkaspäivänä Alajärvellä 8.2.2024.

Päättäjien Metsäakatemian 55. ja 56. kurssit suuntaavat vuonna 2024 Pohjanmaan lakeuksille, kun kutsukurssien maastojaksot järjestetään Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueilla. Kurssien teemojen ja vierailukohteiden suunnittelu on parhaillaan käynnissä yhteistyössä paikallisten asiantuntijoiden kanssa.

Metsäakatemian kurssit alkavat vuosittain seminaarijaksoilla, joissa osallistujat saavat taustatietoa metsistä ja metsäiseen toimintaympäristöön vaikuttavista globaaleista muutoksista. Seminaarijakson aloittamia teemoja syvennetään kolmipäiväisillä maastojaksoilla, jonka aikana tutustutaan paikallisiin metsäkohteisiin ja yrityksiin asiantuntijoiden ja kurssilaisten kesken käytävien keskustelujen kautta.

Suomen Metsäyhdistys järjestää vuonna 2024 kaksi nelipäiväistä Metsäakatemia-kurssia. Päättäjien Metsäakatemian 55. kurssin seminaaripäivä pidetään Kirkkonummella 24.4. ja maastojakso Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla 15.-17.5.2024. Metsäakatemian 56. kurssin seminaaripäivä pidetään Kirkkonummella 4.9. ja maastojakso Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueilla 11.-13.9.2024. Kurssien osallistujille on lähetetty henkilökohtainen kutsu tammikuussa, ja ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.

Pohjanmaan helmiä etsimässä

Suunnittelumatkalla helmikuun alussa Metsäakatemian maastojakson suunnitteluryhmä kokoontui Seinäjoelle pohtimaan maastojaksojen vierailukohteita ja ohjelmaa. ”On tärkeää nähdä kurssin kohteita omin silmin, jotta tiedämme mihin olemme tuomassa osanottajia” tiivisti johdon assistentti Tarja Etelämaa, joka on ollut alusta asti järjestämässä ja luomassa Päättäjien Metsäakatemian konseptia. Kurssin laatu on tänäkin vuonna taattu järjestävän tiimin vierailtua suunnittelumatkalla yhteensä 17 kohteessa tutustuen paikallisiin toimijoihin. Yhteistuumin suunnitteluryhmän kanssa alueen kohteista räätälöidään kevään aikana kursseille monipuolinen ja kattava ohjelmakokonaisuus.

Vuoden 2024 pääyhteistyökumppanina toimiva UPM toivottaa kurssit vieraakseen Pietarsaaren sellutehtaalle, johon osallistujat pääsevät tutustumaan kurssin toisena päivänä. Kurssien teemoissa tullaan käsittelemään ainakin paikallisten metsien turvemaita, metsien suojelua ja hiilinieluja. Kurssilaisille esitellään myös mm. puun käyttöä, niin design- ja arkisissa käyttötuotteissa kuin puurakentamisessa. Asiantuntijoiden lisäksi ajankohtaisia teemoja tarkastellaan myös mm. yksityisen metsänomistajan ja yrittäjän näkökulmasta.

Kurssien tarkentuvasta ohjelmasta ja muuta ajankohtaista tietoa löydät kurssien omilta sivuilta.

Kirjoita kommentti