Uhkaako luontokato Suomen taloutta ja hyvinvointia? Päättäjien Metsäakatemia SuomiAreenassa 14.7.2021

Politiikan toimittaja Antonia Berg MTV:ltä (vas. ylhäällä) juontaa Päättäjien Metsäakatemian koolle kutsuman keskustelun SuomiAreenassa. Keskustelijoina ovat Juha Siikamäki, Anni Huhtala (vas. alhaalla) ja Terhi Koipijärvi.

Päättäjien Metsäakatemia kokoaa heinäkuun SuomiAreenassa huipputason asiantuntijat keskustelemaan talouden ja luonnon kytköksistä. Keskustelu juhlistaa Metsäakatemian 25-vuotista taivalta ja kunnioittaa Metsäakatemian neuvottelukunnan ensimmäisen puheenjohtajan, viime vuonna menehtyneen valtiosihteeri Raimo Sailaksen muistoa.

Päättäjien Metsäakatemian keskustelutilaisuus SuomiAreenassa
Keskiviikkona 14.7.2021 klo 10-10.45 (hybriditilaisuus)

Millaisia globaaleja luontovaikutuksia kansainvälisellä kaupalla ja kuluttamisella on?
Mitä merkitystä niillä on taloudelle ja kansalliselle hyvinvoinnille?

Helmikuussa 2021 julkaistiin professori, Sir Partha Dasguptan talouden ja luonnon kytköksiä käsitellyt raportti ”The Economics of Biodiversity: The Dasgupta Review”. Sen keskeinen viesti on, että luontopääoman hallintaan tulisi suhtautua kuten muun varallisuuden hoitoon. Tarve luontokadon riskien arviointiin ja hinnoitteluun onkin nousemassa vahvemmin yritysten ja sijoittajien huomioon, ilmastonmuutokseen sopeutumisen rinnalle.

Luonto sulkee talouden sisäänsä, ei ulkopuolelle.
─ Cambridgen yliopiston taloustieteen emeritusprofessori, Sir Partha Dasgupta

Aiheesta keskustelevat Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) johtava tutkija Anni Huhtala, International Union for Conservation of Naturen (IUCN) pääekonomisti Juha Siikamäki sekä Metsähallituksen viestintä-, strategia- ja vastuullisuusyksikön johtaja Terhi Koipijärvi. Keskustelun juontaa politiikan toimittaja Antonia Berg, MTV.

Keskustelu juhlistaa Päättäjien Metsäakatemian 25-vuotista taivalta ja kunnioittaa viime vuonna menehtyneen Päättäjien Metsäakatemian neuvottelukunnan ensimmäisen puheenjohtajan, valtiosihteeri Raimo Sailaksen muistoa. Sailaksella oli merkittävä rooli Päättäjien Metsäakatemia -toiminnan käynnistämisessä ja metsiin liittyvän yhteiskunnallisen dialogin rakentamisessa.

SuomiAreena jo 15. kertaa 12.-16.7.2021 – nyt hybriditilaisuutena

SuomiAreena on yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka tänä vuonna toteutetaan uudenlaisena kaikille avoimena hybriditilaisuutena. Tapahtuman teemoina ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto.

Kaikki SuomiAreenan keskustelut ovat yleisölle avoimia: keskustelujen striimiä voi seurata mtv-palvelussa. Yleisöä otetaan paikan päälle lavoille Helsinkiin ja Poriin vallitsevien koronarajoitusten puitteissa, joten seuraa SuomiAreenan järjestäjien ajantasaisia ohjeita tapahtuman sivuilla ja SuomiAreenan somessa (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram).

Suora linkki Päättäjien Metsäakatemian keskusteluun (Huom! Striimi aukeaa vasta keskiviikkona 14.7. klo 9.55):

Metsäakatemian keskustelun tapahtumapaikkana on Allas Sea Pool Helsingissä. Kurssin käyneiden päättäjien verkosto kutsutaan mukaan seuraamaan tilaisuuden striimiä. Keskustelu on myös katsottavissa palvelussa jälkeenpäin.

Tervetuloa!

#Metsäakatemia25v


Katso Metsäakatemian keskustelu ja muut SuomiAreenan keskustelut ilmaiseksi MTV-palvelussa

Katso SuomiAreenan koko ohjelma MTV:n sivuilla

Lisätietoa Päättäjien Metsäakatemian juhlavuodesta

Lisätietoa SuomiAreenasta


Kirjoita kommentti