Päättäjien Metsäakatemian juhlavuosi 2021: jo 25 vuotta Metsäakatemiaa!

Päättäjien metsäakatemian 47. kurssi vierailulla Elementt Sampossa Kuhmossa syksyllä 2019. Kuva: Vilma Issakainen.

Päättäjien Metsäakatemia -toiminta juhlii 25-vuotiasta taivaltaan vuonna 2021. Metsäakatemia-kurssin on käynyt jo reilut 1 500 päättäjää ja vaikuttajaa. Kutsumme ja kannustamme Metsäakatemian käyneitä mukaan juhlavuoden toimintaan. Tiedossa on muun muassa Erätauko-keskusteluja ja muita tilaisuuksia, juhlavuoden kirjoitusten sarja Metsäakateemikon blogissa ja muuta metsäakateemikoille suunnattua viestintää.

Päättäjien Metsäakatemian 50. kurssi syys-lokakuussa 2021

Järjestämme Metsäakatemian juhlavuonna 2021 yhden nelipäiväisen Metsäakatemia-kurssin. Kurssi numero 50 pidetään Kirkkonummella ja Etelä-Karjalassa (16.9. ja 29.9-1.10.2021). Henkilökohtaiset kutsut kursseille lähetetään tammi-helmikuussa 2021. Etusijalla kurssille ovat viime vuoden peruutetulle kurssille numero 48 ilmoittautuneet henkilöt.

Päättäjien Metsäakatemian jatkotilaisuudet vuonna 2021

Päättäjien Metsäaakatemia kutsuu Metsäakatemia-kurssin käyneitä koolle jatkotilaisuuksiin. Henkilökohtaiset kutsut tilaisuuksiin lähetetään metsäakateemikoille sähköpostitse.

Järjestämme vuoden 2021 jatkotilaisuudet joko fyysisinä tai virtuaalisina tilaisuuksina. Seuraamme koronavirustilannetta ja viranomaisten suosituksia.

Tavoitteena on myös pitää viime vuodelta siirtyneet metsäaiheiset retkeilyt Nemus Futurumiin Lohjalle yhteistyössä Metsä Groupin kanssa kesällä 2021. Tilaisuuksia on kaksi kappaletta ja ne ovat samansisältöiset. Molemmissa on 15 paikkaa.

Onko sinulla idea jatkotilaisuudesta tai muusta Metsäakatemia-verkoston kohtaamisesta? Ota yhteyttä meihin, niin mietitään toteutusta yhdessä!

Tulevaisuusaiheisten kirjoitusten sarja Metsäakateemikon blogissa

Metsäakateemikon blogi kokoaa Päättäjien Metsäakatemia -kurssin käyneiden ”metsäakateemikkojen” metsäasioihin liittyviä näkökulmia. Vuonna 2021, Metsäakatemian 25-vuotisen taipaleen kunniaksi, julkaisemme blogissa tulevaisuusteemaisten kirjoitusten sarjan.

Haluatko sinä kirjoitusvuoron? Ota yhteyttä meihin, niin sovitaan blogivuoro!
Tutustu Metsäakateemikon blogiin täällä.

Metsäakatemian Erätauko-keskustelut

Päättäjien Metsäakatemia kutsuu juhlavuonna metsäakateemikoita mukaan Erätauko-keskusteluihin. Erätauko on tapa käynnistää ja käydä rakentavaa ja tasavertaista yhteiskunnallista keskustelua ja tunnistaa  mielipiteiden moninaisuutta. Erätauko-keskustelujen taustalla on Erätaukosäätiö.

Erätauko-menetelmä sopii keskusteluihin, joilla halutaan esimerkiksi tunnistaa ja/tai ennakoida ristiriitoja tai haasteita tai välittää tietoa näkökulmista päätöksentekoon. Metsäakatemian koolle kutsumilla Erätauko-keskusteluilla on erilaisia teemoja ja niitä on myös mahdollista liittää käynnissä oleviin projekteihin tai prosesseihin, jossa osallistamisesta olisi hyötyä. Kutsumme metsäakateemikoita keskusteluihin henkilökohtaisesti, pitkin vuotta.

Haluaisitko sinä osallistua Päättäjien Metsäakatemian Erätaukoon, tai ehdottaa meille keskustelun teemaa? Ole siinä tapauksessa yhteydessä Metsäakatemian johtajaan Elina Antilaan.

EU-päättäjille suunnattu Metsäakatemia 2021

Suomen Metsäyhdistys on valmistellut toista Euroopan unionin päättäjille suunnattua Metsäakatemiaa yhteistyössä Ruotsin kanssa. Toinen pilottikurssi järjestetään Ruotsissa. Järjestelyistä vastaavat Metsäyhdistys ja Ruotsin Metsävirasto (Skogsstyrelsen). Suunnittelun tukena jatkaa Suomen ja Ruotsin metsäalan edustajista koottu taustaryhmä. Koronavirustilanteesta ja hallituksen linjauksista johtuen keväälle suunniteltua tapahtumaa (18.-20.5.2020) päätettiin siirtää vuoteen 2021. Tilaisuuteen ilmoittautuneita on tiedotettu muutoksesta henkilökohtaisesti.

Lisätietoa EU-päättäjille suunnatusta Metsäakatemiasta löydät täältä.

Kirjoittaja

Elina Antila

Kirjoita kommentti