Päättäjien Metsäakatemian juhlavuosi 2021: jo 25 vuotta Metsäakatemiaa!

Päättäjien Metsäakatemia -toiminta juhlii 25-vuotiasta taivaltaan vuonna 2021. Metsäakatemia-kurssin on käynyt jo reilut 1 500 päättäjää ja vaikuttajaa. Kutsumme ja kannustamme Metsäakatemian käyneitä mukaan juhlavuoden toimintaan: metsäakateemikkomme pääsevät ääneen medioissa julkaistavissa artikkeleissa, Metsäakateemikon blogissa ja somessa. Lisäksi tiedossa on muun muassa Erätauko-keskusteluja ja muita tilaisuuksia.

Päättäjien Metsäakatemian 50. kurssi marraskuussa 2021

Järjestämme Metsäakatemian juhlavuonna 2021 yhden nelipäiväisen Metsäakatemia-kurssin. Kurssi numero 50 pidetään Kirkkonummella ja Etelä-Karjalassa marraskuussa 2021. Henkilökohtaiset kutsut kursseille lähetetään tammi-helmikuussa 2021. Etusijalla kurssille ovat viime vuoden peruutetulle kurssille numero 48 ilmoittautuneet henkilöt.  Lisätietoa tilaisuudesta löydät kurssin sivulta.

Juhlakurssi käynnistyy torstaina 11.11.2021 klo 8.30 avajaistilaisuudella. Kutsumme Päättäjien Metsäakatemian käyneiden verkoston seuraamaan avajaisten verkkolähetystä. Osallistujat on kutsuttu sähköpostitse.
Media on tervetullut seuraamaan verkkolähetystä tai avajaisia paikan päällä Majvikissa. Lisätietoa täällä.

Päättäjien Metsäakatemian jatkotilaisuudet vuonna 2021

Päättäjien Metsäaakatemia kutsuu Metsäakatemia-kurssin käyneitä koolle jatkotilaisuuksiin. Järjestämme vuoden 2021 jatkotilaisuudet joko fyysisinä tai virtuaalisina tilaisuuksina. Seuraamme koronavirustilannetta ja viranomaisten suosituksia. Henkilökohtaiset kutsut tilaisuuksiin lähetetään metsäakateemikoille sähköpostitse.

Onko sinulla idea jatkotilaisuudesta tai muusta Metsäakatemia-verkoston kohtaamisesta? Ota yhteyttä meihin, niin mietitään toteutusta yhdessä!

Uusi puu 2021 -kilpailut voittajat ratkeavat Virtual pre-PulPaperissa 29.4.2021

Varsinaisen PulPaper-messutapahtuman siirryttyä kevääseen 2022, järjestettiin virtuaalinen ennakkotilasuus pre-PulPaper 29.4. Uusi puu -kilpailun voittaijien virtuaalinen julkistustilaisuus pidettiin tilaisuudessa klo 14.45-15.45. Katso tiedote kilpailun voittajista ja lisätietoa tapahtuman sivuilta.


Päättäjien Metsäakatemia mukana SuomiAreenassa 14.7.2021

Millaisia globaaleja luontovaikutuksia kansainvälisellä kaupalla ja kuluttamisella on? Mitä merkitystä niillä on taloudelle ja kansalliselle hyvinvoinnille?

Metsäakatemia järjesti 25-juhlavuoden kunniaksi SuomiAreenassa keskiviikkona 14.7. klo 10-10.45. keskustelutilaisuuden, jossa huipputason asiantuntijat keskustelivat talouden ja luonnon kytköksiä käsitelleestä prof. Dasguptan raportista. Keskustelu juhlisti Metsäakatemian 25-vuotista taivalta ja kunnioitti Metsäakatemian neuvottelukunnan ensimmäisen puheenjohtajan, viime vuonna menehtyneen valtiosihteeri Raimo Sailaksen muistoa. Suomen suurimman yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman SuomiAreenan teemoina olivat tällä kertaa yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto. Metsäakatemian keskustelu striimattiin mtv-palveluun, jossa se on katsottavissa myös tallenteena. Katso lisätietoa tiedotteestamme.
Tutustu SuomiAreenan verkkosivuihin täällä ja katso keskustelun tallenne Suomen Metsäyhdistyksen YouTube-kanavalla.

Metsäakatemian Erätauko-keskustelut

Päättäjien Metsäakatemia kutsuu juhlavuonna metsäakateemikoita mukaan Erätauko-keskusteluihin. Erätauko on tapa käynnistää ja käydä rakentavaa ja tasavertaista yhteiskunnallista keskustelua ja tunnistaa mielipiteiden moninaisuutta. Erätauko-keskustelujen taustalla on Erätaukosäätiö.

Erätauko-menetelmä sopii keskusteluihin, joilla halutaan esimerkiksi tunnistaa ja/tai ennakoida ristiriitoja tai haasteita tai välittää tietoa näkökulmista päätöksentekoon. Metsäakatemian koolle kutsumilla Erätauko-keskusteluilla on erilaisia teemoja ja niitä on myös mahdollista liittää käynnissä oleviin projekteihin tai prosesseihin, jossa osallistamisesta olisi hyötyä. Kutsumme metsäakateemikoita keskusteluihin henkilökohtaisesti, pitkin vuotta.

Haluaisitko sinä osallistua Päättäjien Metsäakatemian Erätaukoon, tai ehdottaa meille keskustelun teemaa? Ole siinä tapauksessa yhteydessä Metsäakatemian johtajaan Elina Antilaan.

Metsäakatemian some-haasteessa etsitään lempimetsiä

Vuosien varrella Metsäakatemia-kursseille on osallistunut 1 500 metsäakateemikkoa monenlaisista yhteiskunnallisista taustoista – ja samanlaisen monimuotoisuuden ympärille rakentuu myös Päättäjien Metsäakatemian juhlavuoden viestinnän teema – metsien kestävän käytön sosiaalinen näkökulma. Metsien ja metsäalan mahdollisuuksia tuodaan juhlavuoden aikana esiin niin valtakunnallisissa medioissa, sosiaalisen median kanavissa kuin Metsäakatemian verkkosivuillakin. Medioissa julkaistavissa artikkeleissa, Metsäakateemikon blogissa ja somessa ääneen pääsevät monitaustaiset metsäakateemikkomme.

Suomalaiset kokevat usein olevansa metsäkansaa. Metsä rauhoittaa, inspiroi ja turvaa. Päättäjien Metsäakatemian 25-vuotisjuhlan kunniaksi haluamme tietää, millainen on lempimetsäsi ja mitä metsät sinulle merkitsevät. Mikä on lempimuistosi, joka liittyy metsään?

Haastamme metsäakateemikot jakamaan sosiaalisessa mediassa tärkeimmän muistonsa metsästä muutamalla sanalla. Kerro omin sanoin tai jaa kuva tarinan kera ja käytä julkaisussa aihetunnisteita #Metsäakatemia25v sekä #lempimetsä ja merkitse julkaisuun Päättäjien Metsäakatemia LinkedInissä ja @MetsaAkatemia Twitterissä.

Muistutetaan yhdessä muita siitä, miksi metsä on maailman paras paikka. Innosta myös muita kertomaan metsämuistonsa ja haasta mukaan kanssasi Metsäakatemian käyneet.

Tulevaisuusaiheisten kirjoitusten sarja Metsäakateemikon blogissa

Metsäakateemikon blogi kokoaa Päättäjien Metsäakatemia -kurssin käyneiden ”metsäakateemikkojen” metsäasioihin liittyviä näkökulmia. Vuonna 2021, Metsäakatemian 25-vuotisen taipaleen kunniaksi, julkaisemme blogissa tulevaisuusteemaisten kirjoitusten sarjan.

Haluatko sinä kirjoitusvuoron? Ota yhteyttä meihin, niin sovitaan blogivuoro!
Tutustu Metsäakateemikon blogiin täällä.

EU-päättäjille suunnattu Metsäakatemia 2021

Suomen Metsäyhdistys on valmistellut toista Euroopan unionin päättäjille suunnattua Metsäakatemiaa yhteistyössä Ruotsin kanssa. Toinen pilottikurssi järjestetään Ruotsissa. Järjestelyistä vastaavat Metsäyhdistys ja Ruotsin Metsävirasto (Skogsstyrelsen). Suunnittelun tukena jatkaa Suomen ja Ruotsin metsäalan edustajista koottu taustaryhmä. Koronavirustilanteesta ja hallituksen linjauksista johtuen keväälle suunniteltua tapahtumaa (18.-20.5.2020) päätettiin siirtää. Tilaisuuteen ilmoittautuneita on tiedotettu muutoksesta henkilökohtaisesti.

Lisätietoa EU-päättäjille suunnatusta Metsäakatemiasta löydät täältä.

Kirjoita kommentti