Presidenttiehdokkaat paljastuivat metsätietäjiksi – Suomen Metsäyhdistyksen Metsätentistä vain kiitettäviä pisteitä

Suomen mahdollisella uudella presidentillä on erinomaiset tiedot Suomelle tärkeästä metsäalasta ja metsistä, ilmeni Suomen Metsäyhdistyksen Metsätentistä.

Suomen Metsäyhdistyksen verkkosivuston Metsätenttiin vastanneet presidenttiehdokkaat Mika Aaltola, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Olli Rehn ja Alexander Stubb selvisivät huippupistein metsien monikäyttöön liittyvistä kysymyksistä. Viisikko selvisi kaikista 13 kysymyksestä joko virheettä tai yhdellä virheellä.

”Presidenttiehdokkaat paljastuivat todellisiksi metsätietäjiksi. On hienoa, että Suomen mahdollinen uusi presidentti tuntee metsät ja metsäalan. Metsät ovat mittaamattoman tärkeä pääoma Suomelle ja suomalaisille. Metsien kestävä käyttö merkitsee puuntuotantoa, virkistystä, luonnonhoitoa, suojelua ja innovaatiota. Ilman metsiä meillä ei olisi nykyisenkaltaista Suomea”, Suomen Metsäyhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Joensuu sanoo.

Metsäyhdistys lähetti kysymykset kaikille ehdokkaille, mutta kaikki eivät ehtineet kampanjakiireiltään tenttiin vastaamaan. Metsätentissä kysyttiin muun muassa, kuinka monta prosenttia Suomen maapinta-alasta metsät peittävät. Onko totta, että Suomen metsät kasvavat enemmän kuin niitä hakataan? Mikä on metsäteollisuuden osuus Suomen tavaraviennin arvosta? Pientä pohdintaa aiheutti muun muassa, voiko saunavastan sitoa ojanvarsikoivun oksista kysymättä lupaa.

Puupohjaisia tuotteita koskeneessa kysymyksessä kysyttiin, voiko jäätelössä, sähköauton akussa, ihonhoitotuotteissa, hammastahnassa tai t-paidoissa olla puuta.

”Metsäalan innovaatiot edistyvät huimasti, mikä tarkoittaa sitä, että Suomen metsien taloudellinen merkitys kasvaa tulevaisuudessa entisestään. On tärkeää, että metsästä kaadetun puun jalostusarvoa saadaan nostettua. Biotalous synnyttää uusia kestäviä tuotteita ja palveluita”, Joensuu sanoo.

Metsätenttiin vastanneet presidenttiehdokkaat Mika Aaltola, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Olli Rehn ja Alexander Stubb.

Presidenttiehdokkaiden tekemä Metsätentti on nyt avoinna kaikille. Testaa tietämyksesi ja jaa tulos kavereillesi!

Tee Metsätentti: Testaa, mitä tiedät Suomen metsistä! Vain todellinen pihkaniska saa yli 8 oikein

Lisätietoja:
Kirsi Joensuu, toiminnanjohtaja, +358 40 8400 642, kirsi.joensuu@smy.fi, @JoensuuKirsi
Tero Karjalainen, viestinnän asiantuntija, +358 50 355 1049, tero.karjalainen@smy.fi, @terokarjalainen

Kirjoita kommentti