Suomi 100: Suomalainen onni asuu metsässä

Metsäala juhlii Suomen itsenäisyyden juhlavuotta 2017 teemalla Suomalainen onni asuu metsässä. Teeman juuri julkaistu visuaalinen ilme kertoo metsien monimuotoisuudesta ja metsäalan monipuolisuudesta.

Metsät ovat olennainen osa Suomea ja suomalaisuutta. Metsiä sanotaan syystä Suomen vihreäksi kullaksi ja runsauden sammoksi. Ne tarjoavat henkistä ja kulttuurista, sosiaalista ja taloudellista hyvinvointia.

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi metsäala haluaa juhlistaa metsään liittyvää onnea. Metsä koskettaa kaikkia joka päivä tavalla tai toisella, tiedostaen tai tiedostamatta. Siellä asuu meidän oma, yhteinen onnemme.

Suomen Metsäyhdistys tilasi graafikko Marko Myllyaholta onnelle ilmeen, jossa näkyvät metsien moninaiset merkitykset ja metsäalan monipuolisuus: luonto ja hyvinvointi, kestävä metsätalous, tiede ja tutkimus sekä puu rakentamisessa, pakkauksissa ja designissa. Tilaa on jätetty myös omalle tulkinnalle ja onnen muotojen etsimiselle.

Onni näkyy metsäalan yhteisissä Suomi 100 -tapahtumissa. Juhlavuoden kunniaksi kutsumme kaikki Suomessa asuvat ja vierailevat pohtimaan, voimistamaan ja monipuolistamaan omaa metsäsuhdettaan: mistä sinun metsäonnesi koostuu?

Jaa ajatuksesi, kokemuksesi ja kuvasi onnesta somessa: #onnimetsässä #suomalainenonni #foreststateofmind

Tule myös mukaan juhlimaan Suomea ja sen metsiä – metsäisiä tapahtumia järjestetään itsenäisyyden juhlavuonna 2017 ympäri Suomea.

Metsä löytyy tapahtumakalenterista: www.suomifinland100.fi ja www.smy.fi/suomi100 (elokuussa)

Lisätietoja:

Maija Kovanen, Suomen Metsäyhdistys
maija.kovanen@smy.fi | p. 045 6575 442

Kirjoita kommentti