Suomen metsäbiotalous ja metsien käytön tuottamat ratkaisut kiinnostavat maailmalla

Metsäbiotalouden ja metsien käytön ratkaisujen viestintää toivotaan kuultavaksi metsäalan ulkopuolelta enenevässä määrin. Kansainvälisen viestintäyhteistyön ansiosta ekologisen ennallistamisen maailmankongressissa, SER 2019: 8th World Conference on Ecological restoration, haettiin metsästä mallia.

Metsäbiotalousviestintä esiteltiin rohkaisevana esimerkkinä luonnonvarojen kestävän käytön mahdollisuuksista ratkaista globaaleja haasteita, kärkenä Suomen metsät ja innovaatiot.

Suomen metsäbiotalous ja metsien tuottamat ratkaisut ovat olleet merkittävästi esillä kansainvälisillä areenoilla hiljattain. Suomen Metsäyhdistys on viimeisen kolmen viikon aikana kertonut Suomen metsäbiotaloudesta ja metsien käytön tuottamista ratkaisuista yli 800 kansainväliselle mielipidevaikuttajalle, päättäjälle, kansalaisjärjestölle ja tutkijalle.

Tutkijayhteisö on kokenut ongelmaksi sen, että maailmanlaajuisen metsäntutkimusosaamisen tuottama valtava tieto ei tavoita ymmärrettävässä muodossa riittävästi päätöksentekijöitä.

Tutkijayhteisön viestintävalmiuksien kehittämiseksi metsäntutkimuslaitosten kansainvälinen kattojärjestö IUFRO kutsui joukon kansainvälisen metsäviestinnän ammattilaisia 25. maailmankongressiinsa Brasilian Curitibassa.

Yhteistyössä kansainvälisten toimijoiden kanssa Metsäyhdistys kertoi tapahtumassa Suomen metsäbiotaloudesta, metsien käytön tuottamista ratkaisuista ja siitä, kuinka viesti tutkimustiedosta kannattaa suunnata räätälöidyille kohderyhmille.

Iso-Britanniassa juhlittiin 20 vuotta täyttävää PEFCiä. Suomen avainmarkkinoilla toimiva PEFC UK kutsui Metsäyhdistyksen juhlavuotensa kansallisen sidosryhmätilaisuuden avainpuhujaksi kertomaan vahvaa viestiä suomalaisen metsäbiotalouden monipuolisista tulevaisuuden ratkaisuista.

Myös Espanja panostaa voimakkaasti metsäbiotalouteen. Eräänä kärkihankkeena on Galician maakunnan uusi metsäagenda eli metsäsektorin ja teollisuuden uusi järjestäytyminen ja biotalouteen pohjautuva tulevaisuusohjelma.

Espanjan metsäala ja Galician yliopisto järjestivät hankkeen käynnistystilaisuuden ja kutsuivat Suomen Metsäyhdistyksen esittelemään Suomen vahvaa osaamista metsäbiotalouden viestinnässä. Espanjan metsäala pyrkii rakentamaan tulevaisuutta siltoja rakentamalla ja toimimaan yhdessä monien talouden muiden sektorien kanssa. Suomi oli tässäkin erinomainen esimerkki.

Metsäbiotalousviestinnän merkitys heijastui myös sosiaalisesta mediasta. Niin YK:n ilmastolähettiläs, kansainväliset ympäristöjärjestöt kuin muut merkittävät sidosryhmät twiittasivat ja jakoivat twiitteja laajasti Suomen Metsäyhdistyksen esityksistä. Kestävä biotalous ja metsien käyttö yhdistävät. Näillä toimijoilla on yli 100 000 seuraajaa. Suomen osaaminen näkyy näyttävästi.

Kirjoita kommentti