Tuhat pääkaupunkiseudun koululaista tutustuu metsään

Metsä- ja ympäristöalan ammattilaiset ja opiskelijat järjestävät jälleen koululaisten metsäviikon pääkaupunkiseudun alakouluille.

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi tapahtuma on yhteinen Helsingin, Espoon ja Vantaan 5.-6.-luokkalaisille. Sen järjestävät yhdessä noin 20 pääkaupunkiseudulla toimivaa metsä- ja ympäristöalan organisaatiota.

Talousmetsän kierto -teemalla järjestettävä tapahtuma on suomenkielinen kolmen päivän ajan. Neljäntenä päivänä kieleksi vaihtuu ruotsi ja otsikoksi Ekonomiskogens kretslopp. Tapahtuma on täyteen ilmoittauduttu.

Retkellä oppilaat tutustuvat talousmetsään opetussuunnitelman mukaisesti. Reitillä on erilaisia tehtäviä, kuten taimien istutusta ja metsän monimuotoisuuden määritystä. Metsässä tavataan mukavia asiantuntijoita, nähdään hakkuukone työssään ja tutustutaan metsästä saataviin tuotteisiin. Myös metsässä harrastavia partiolaisia, 4H:laisia ja metsästäjiä tavataan.

Tärkeintä metsäretkellä ovat tietysti kaverit ja eväät, joten luokat pääsevät yhdessä nuotiolle ja makkaranpaistoon. Myös riippumatossa lekottelu ja selfien nappaaminen metsuriksi pukeutuneena on mahdollista.

Koululaisten metsäviikko on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Se järjestetään nyt 16. kerran. Tapahtuman tunnelmaan pääsee katsomalla videon metsäviikolta vuodelta 2013.

Toimittajat ovat tervetulleita oppilasryhmien mukaan maastoon rastireitille

Tapahtumapaikka on Helsingin kaupungin ulkoilumetsä Luukin kartanon tuntumassa Pohjois-Espoossa (os. Luukintie 33).

Tiistaista torstaihin 5.-7.9. luokat ovat suomenkielisiä ja perjantaina 8.9. ruotsinkielisiä.

Jokaisena päivänä maastokierrokselle lähtee yhdeksän luokkaa noin 25 minuutin välein kello 8.30 ja 11.30 välisenä aikana. Kunkin luokan maastokierros kestää kolme tuntia. Viimeiset ryhmät poistuvat paikalta noin kello 14.30.


Lisätietoa ja toimittajien ilmoittautumiset

Anne Turunen
nuorisoviestinnän asiantuntija
Suomen Metsäyhdistys
anne.turunen@smy.fi
puh. 045 6575 440

Kirjoita kommentti