Uusi puu -näyttely avataan marraskuussa Tekniikan museossa – tulossa myös uudenlainen elämysgalleria Finlandia-taloon

Finlandia-talo
Uusi puu -hankkeen innovatiivisia puupohjaisia ratkaisuja esitellään osana Finlandia-talon pysyvää näyttelyä. Kuva: Finlandia-talo

Puupohjaisia tuotteita ja ratkaisuja esittelevä Uusi puu -näyttely on pian esillä kahdessa kiinnostavassa, kaikille avoimessa kohteessa.

Marraskuun puolivälissä 2023 Uusi puu -näyttely avautuu Tekniikan museoon Helsingin Vanhassakaupungissa. Näyttely havainnollistaa puun käyttöä sekä arkisissa että tulevaisuuden tuotteissa lisäten ymmärrystä siitä, mihin kaikkeen puu pystyy.

”Mukana on myös harvinaisempia puusta valmistettuja tuotteita, kuten koivusta Ioncell-menetelmällä valmistettu Jenni Haukion puku ja puukomposiitista tulostettu kaksimetrinen koivunlehtisilta, jotka on saatu lainaan Uusi puu -hankkeen sidosryhmiltä”, kertoo projektipäällikkö Virpi Korhonen.

Tekniikan museo on suosittu esimerkiksi koulujen retkikohteena. Suomen Metsäyhdistyksen vetämän Uusi puu -hankkeen näyttely on esillä museossa huhtikuuhun 2024 saakka. Museon perusnäyttelyt Tekniikan maa ja Etäunelmia kertovat suomalaisista teknologian kehittäjinä ja käyttäjinä.

Finlandia-taloon tammikuussa 2025

Parhaillaan perusparannettava Finlandia-talo avautuu elämyksellisenä tapahtumatalona tammikuussa 2025. Nykyisen konferenssi-, kokous-, konsertti- ja tapahtumaliiketoiminnan rinnalle tuodaan suoraan kuluttajille suunnattuja tapahtumatiloja, joiden keskiössä on kokemuksellinen näyttelytoiminta.

Uusi puu -hankkeen innovatiivisia puupohjaisia ratkaisuja esitellään osana Finlandia-talon pysyvää näyttelyä. Sen suunnittelua rahoittaa Suomen Metsäsäätiö. 

”Näyttelytoiminta on oleellinen osa Uusi puu -hankkeen toimintaa. Hanke on vienyt erilaisissa tapahtumissa viestiä puupohjaisesta biotaloudesta yhteiskunnallisille vaikuttajille ja poliittisille päätöksentekijöille. Nyt pääsemme esittelemään kestävän kehityksen ratkaisuja myös suurelle yleisölle”, sanoo Korhonen. 

Lisätietoa:
Virpi Korhonen, projektipäällikkö, Uusi puu -hanke, virpi.korhonen@smy.fi, p. 0400 697 973

Kirjoita kommentti