Valtakunnalliset Metsäpäivät järjestetään virtuaalisena 4.2.2021 – perinteisille Metsäpäiville kokoonnutaan lokakuussa

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi valtakunnalliset Metsäpäivät järjestetään verkkotapahtumana 4.2.2021. Kaikille avoin webinaaripäivä on maksuton ja tarjoaa tilaisuuden tutustua vuosittaiseen tapahtumaan, joka kokoaa metsäteemat ja metsäväen yhteen jo 91. kerran.

Helmikuisen Metsäpäivät-verkkotapahtuman pääteemana on monimuotoisuus monesta eri näkökulmasta tarkasteltuna. Luonnon monimuotoisuuden lisäksi aiheena on myös talouden ja kulttuurin moninaisuus ja metsien sosiaalinen merkitys.

Tapahtuman keskeisiä teemoja ovat myös ilmastonmuutos ja sen vaikutukset metsiin, uuden teknologian tarjoamat ratkaisut tämän päivän haasteisiin sekä monikäyttö ja metsien merkitys ihmisen hyvinvoinnille.

Vaikka alun perin Helsingin Clarion-hotelliin suunniteltu tapahtuma siirtyy nyt verkkoon, sen ohjelma säilyy runsaana ja monipuolisena. Metsäalan tuoreinta tutkimustietoa ja kuulumisia voi seurata virtuaalisesti neljällä eri teemalavalla. Katsojat voivat vapaasti valita ohjelmapaloja talous-, tutkimus-, ihminen- ja tekniikkateemoista. Päivän ohjelma klo 10–17 tarkentuu pian Metsäpäivien verkkosivuille.

Pääpuhujina Metsäpäivillä ovat europarlamentaarikko Petri Sarvamaa ja historioitsija Teemu Keskisarja. Katso videotervehdykset, joissa he avaavat, mistä Metsäpäivillä puhuvat.

Minimessut, iltamat ja hackathon siirtyvät lokakuuhun 2021

Lokakuussa 2021 Metsäpäivät järjestetään jälleen Helsingissä hotelli Clarionissa. Jo ostetut pääsyliput käyvät sellaisenaan 28.-29.10.2021 järjestettäville Metsäpäiville. Osallistuminen Metsäpäivien helmikuiseen verkkotapahtumaan on yleisölle maksutonta.

Lokakuun Metsäpäivillä tapaamme, verkostoidumme ja juhlimme vuosien 2020 ja 2021 huomionosoitusten saajia. Syksyllä tapahtumalavoilla on uudet teemat ja aulassa järjestetään jälleen myös Minimessut. Uutena ohjelmaan kuuluu Puunjalostusinsinöörien opiskelijoille suunnattu hackathon-tapahtuma.

Tilaa Metsäpäivien uutiskirje, niin tiedät ensimmäisten joukossa, mitä ohjelmaa Metsäpäivät ensi lokakuussa tarjoaa.

TILAA UUTISKIRJE


Lisätietoja:

Metsäpäivät-koordinaattori Kaarina Aro, kaarina.aro@smy.fi, p. 050 374 5677

Kirjoita kommentti