Kuuntele uusin Metsäpakinat-podcast – näyttelijä Sixten Lundbergille metsä tarkoittaa vapautta ja rauhaa

|”Näissä pakinoissa kerron rakkaimmat, hauskimmat mutta myös kamalimmat muistoni metsästä”, näyttelijä Sixten Lundberg lupaa.

Metsäpakinat on podcastsarja, joka avaa yllättäviä näkökulmia suomalaiseen metsään. Se juhlistaa Metsäyhdistyksen supervuotta 2021. Näyttelijä Sixten Lundbergin ruotsinkielinen metsäpakina koostuu neljästä tarinasta ja monista muistoista.

Kuuntele tästä Metsäpakinoiden 3. osa, Sixten Lundbergin neljä tarinaa:

 

Kuuntele myös Metsäpakinat-podcastin aiemmat osat, dekkaristi Pauliina Suden Metsämorfoosi ja kirjailija Roman Schatzin Hannu ja Kerttu.

Sixten Lundberg on suomenruotsalainen näyttelijä, joka tunnetaan monesta elokuvasta, tv-sarjasta ja muun muassa Svenska Teaternista.

Monille erityisen tuttu on Lundbergin ääni. Hän on esittänyt ääninäyttelijänä Muumipeikkoa Muumilaakson tarinoissa sekä elokuvassa Muumipeikko ja pyrstötähti. Metsäpakinat-podcastsarjassa hän lukee neljä kirjoittamaansa tarinaa, joita yhdistää metsä, ja jotka kertovat kesästä, ystävistä, ensi-illoista ja vähän moottorisahastakin.

”Minulle metsän rooli on tärkeämpi kuin yksikään rooli, jota olen näytellyt”, Lundberg sanoo.

”Metsä on meille suomalaisille niin itsestään selvä, että sen merkitys välillä unohtuu. Metsästä olemme saaneet voimaa ja lohtua. Toivon mukaan se voimanlähde ei koskaan katoa.”

Raaseporin Tenholassa asuvan näyttelijän mukaan elämä ilman metsää on kuin järvi ilman vettä. Raaseporissa metsää hänen mukaansa onneksi riittää.

”Lempimetsäni on karun kallioluodon peikkometsä. Tervaleppää, koivua ja katajaa, jossa soi saaristometsän ikuinen sinfonia”, Lundberg sanoo.

Podcast juhlistaa Metsäyhdistyksen supervuotta

Juhlakakku
Metsäpakinat juhlistaa Metsäyhdistyksen supervuotta 2021. Kakku ja kuva: Vilma Issakainen

Metsäyhdistys juhlii supervuotta 2021, sillä sen tunnetuimmat hankkeet Metsävisa, koululaisten metsäviikko, Päättäjien Metsäakatemia ja forest.fi-verkkolehti ovat yhteensä jo sadan vuoden ajan tarjonneet luotettavaa ja monipuolista tietoa yhteiskunnalliseen metsäkeskusteluun.

Juhlavuoden aikana Metsäyhdistys haluaa kertoa metsäasioista yhä laajemmalle yleisölle ja samalla herätellä suomalaisia huomaamaan kuinka metsä kuuluu kaikille. Juhlavuoden kunniaksi ääni on annettu myös taitavien kirjoittajien tarinoille, jotka kootaan Metsäpakinat-podcastsarjaksi.

Kuuntele myös Metsäpakinat-podcastsarjassa aiemmin ilmestyneet:

Pauliina Susi: Metsämorfoosi
Roman Schatz: Hannu ja Kerttu

Kirjoita kommentti