Case: Uusi puu

|

Suomessa metsäalalla on pitkä kokemus ja osaaminen puukuidun hyödyntämisestä. Metsäbiotalous edustaa 2020-luvun huipputeknologiaa ja luo hyvinvointia koko Suomeen. Uusi puu -hanke sai alkunsa tavoitteesta lisätä ymmärrystä siitä, mihin kaikkeen puu pystyy.

Uusi puu -hankkeen tavoitteena on lisätä vaikuttajien ja päättäjien tietoisuutta puupohjaisesta biotaloudesta.  Hanke esittelee konkreettisia esimerkkejä olemassa olevista puupohjaisista tuotteista ja lähitulevaisuuden kestävistä ratkaisuista. Esimerkkien avulla tuodaan esiin puupohjaisten ratkaisujen yhteiskunnallinen merkitys kestävän kehityksen, talouden ja työllisyyden sekä hyvinvoinnin tukemisessa ja ilmastonmuutokseen sopeutumisessa.

Jäsenistö

Uusi puu -hankkeessa on jäseninä yli 20 suomalaista organisaatiota. Jäsenilleen Uusi puu -hanke tarjoaa yhteisen kanavan viestiä alan laajasta biotuoteosaamisesta. Jäsenyritystemme tuotteista koostuva Uusi puu -näyttelymme tarjoaa ajankohtaisia esimerkkejä puupohjaisista ratkaisuista, joita esittelemme tapahtumissa ympäri Suomea. Tämän lisäksi Uusi puu -hanke näkyy verkossa, sosiaalisessa mediassa ja alan asiantuntijoiden, päättäjien ja vaikuttajien tapaamisissa. Uusi puu järjestää myös Uusi puu -kilpailua, jossa etsitään puupohjaisia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin.

Uusi puun jäsenistö kattaa koko puukuitupohjaisen biotuoteteollisuuden metsänomistajista aina biotuotteita kehittäviin, valmistaviin ja markkinoiviin yrityksiin sekä alan yhteisöihin. Hankkeen päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö.

TUTUSTU UUSI PUU -HANKKEESEEN

Kiinnostuitko Uusi puu -hankkeesta? Kysy lisää:

projektipäällikkö Virpi Korhonen, virpi.korhonen (at) uusipuu.fi, p. 0400 697973

 

Uusi puu -kilpailun 2021 finalistit
Uusi puu -kilpailun finalistit 2021. Uusi puu -kilpailu kokoaa yhteen uusimmat puupohjaiset tuoteinnovaatiot.

Kirjoita kommentti