Metsäyhdistys BMOL ry:n syyspäivillä kansalaistorilla

Suomen Metsäyhdistys on mukana Biologian ja maantieteen opettajien liiton syyspäivien kansalaistorilla esittelemässä opetusmateriaaleja sekä muuta koulutoimintaa. Syyspäivillä tapaat nuorisoviestinnän tiimistämme Martin Antellin, jonka vastuualueena on erityisesti ruotsinkielinen kouluyhteistyö.

Lataa tästä syyspäivillä jaettava esitteemme.

Metsät ja kestävä kehitys -globaalikasvatusmateriaali

Oppitunnin pituisella videolla emeritusprofessori Markku Kanninen johdattaa yläkoulun opettajat ja oppilaat maailman metsien tilaan sekä metsien rooliin kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumisessa. Materiaali tarjoaa globaalin näkökulman metsien merkityksestä ihmiskunnalle sekä metsissä tapahtuviin muutoksiin eri puolilla maailmaa.

Video julkaistaan viikolla 47 oppimateriaalisivullamme.

Ständillämme esittelyssä:

MetsävisaSkogsnöten on Metsäyhdistyksen sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton järjestämä valtakunnallinen metsätietokilpailu 7.-9.-luokkalaisille. Metsävisan monipuoliset, laadukkaat tehtävät lajintunnistuksesta soveltaviin aineistotehtäviin sekä ajankohtaiset aiheet innostavat monenlaisia oppilaita. Tehtävät sopivat useiden oppiaineiden tunneille sekä myöhempäänkin opetukseen. Lue lisää kilpailun kulusta sekä palkinnoista ja ilmoita oppilaasi mukaan. Metsävisaan osallistuminen on maksutonta.

Metsä puhuu uusille osaajille -sivusto kertoo metsiin ja puun käyttöön liittyvästä koulutuksesta ja ammateista Suomessa. Sivuilla on ainutlaatuinen kartta oppilaitoksista koulutusasteen ja koulutusalojen mukaan sekä linkitykset suoraan oppilaitosten sivuille.

Oppimateriaalit: Metsäyhdistys tekee oppimateriaaleja varhaiskasvatuksesta lukioon. Tavoitteena on täydentää koulujen opetusmateriaaleja ja kertoa uudistuvasta metsäalasta. Tutustu opetusvideoihin, hauskoihin ja hyödyllisiin testeihin, pelilliseen verkko-oppimateriaali Havinaan taikka painettuihin/ladattaviin maksuttomiin materiaaleihin.

Ensi vuoden metsäaiheiset opettajakurssit julkaistaan tammikuussa. Seuraa verkkosivujamme ja tilaa Metsän oppimispolku -uutiskirje niin saat tuoreimman tiedon suoraan sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja kokoaa eri toimijoiden ideoita, tapahtumia ja materiaaleja metsäaiheiseen ja metsässä tapahtuvaan opetukseen. Tilaa uutiskirje.