Minun puuni

Minun puuni -kylvöprojektissa lapsi kasvattaa omia puuntaimia päiväkodin, luokan tai kerhohuoneen ikkunalaudalla. Siemen Forelia on lahjoittanut männynsiemenet taimikasvatusta varten. Minun puuni -projekti on tarkoitettu ensisijaisesti pääkaupunkiseudun alakouluihin, varhaiskasvatukseen ja iltapäiväkerhoihin sekä Metsämörri-ryhmille ympäri Suomea.

Sormet multaan juhlallisesti maailman metsien kunniaksi

Maaliskuun 21. päivänä juhlitaan Maailman metsäpäivää. Niihin aikoihin alkaa olla sopiva aika kylvää siemenet. Koko maalis- ja huhtikuu ovat yhtä hyvää aikaa kylvöpuuhille. Niihin aikoihin männytkin kylvävät luonnossa siemenensä, kun kevätaurinko ja ahava kuivattavat kävyt ja ne rapsahtelevat auki puiden oksilla.

Kylvöä varten tarvitaan viili-, maito- tms. purkkeja ja kukkamultaa. Kylvöohjeet tulevat siementen mukana. Ohjeet on saatavilla myös ruotsiksi (Mitt träd).

Männynsiemenet on helppo nivoa isompiin oppimiskokonaisuuksiin. Lue aiheesta: Männynsiemen on mainio oppimateriaali.

Vuoden 2023 Maailman metsäpäivän teemana on Metsät ja terveys. Katso video (englanninkielinen).

Kevään 2023 Minun puuni -projektiin varatut siemenet on jaettu loppuun. Saimme 280 tilausta kouluista, päiväkodeista ja kerhoista. Siemenet riittivät 13 000 lapselle. Kiitos osallistuneille!

Lue tiedote: Yli 13 000 lasta Suomessa kasvattaa männyntaimia maailman metsien kunniaksi

Minun puuni, grafiikka

Minun puuni -projektia on järjestetty keväisin vuodesta 1993 alkaen – vuonna 2022 oli 30. kerta

Vaari oravainen vastaa lasten metsäkysymyksiin

Vaari Oravainen vastaa lasten metsäkysymyksiin!

Varsin viisas Vaari Oravainen asuu Mäntylässä. Siksipä männyt ovat hänen erikoisalaansa. Vaari tietää yhtä ja toista kuusistakin, sillä kuusensiemenet ovat hänen lempiruokaansa. Hän on myös kiinnostunut muista puulajeista ja metsän elämästä yleensäkin.

Vaari ottaa vastaan lasten kysymyksiä osoitteessa vaari.oravainen@smy.fi. Vastauksia hän antaa heti ehtiessään, kirjeitse tai sähköpostitse kysyjille ja omalla kysymys-vastaus-palstallaan.

Lue Vaari Oravaisen kootut vastaukset

Lisätietoja

Anne Turunen

Anne Turunen

+ 358 45 6575 440

anne.turunen@smy.fi