Tältä näyttävät Metsävisan finalistit laserkeilattuina

Yläkoululaisten metsätietokilpailun Metsävisan 2022 finalistit tutustuivat toukokuussa metsäalan moderneihin työvälineisiin, kuten laserkeilaukseen, droneihin ja moottorisahasimulaattoriin – samalla syntyi upeita kuvia ikimuistoisesta päivästä.

Metsävisan finaaliin kutsuttiin 50 parasta koulunsa visavoittajaa opettajineen. He valikoituivat Metsävisan koulutason kilpailuun osallistuneiden 20 000 nuoren joukosta. Mukana visassa oli 320 yläkoulua eri puolilta Suomea.

Varsinainen loppukilpailu käytiin maastossa rastireitillä, jolla finalistit vastasivat kysymyksiin mobiilisovelluksella. Kilpailua suurempi voitto oli kuitenkin koko kaksipäiväisen finaalin elämyksellinen ohjelma niin oppilaalle kuin hänen biologianopettajalleen.

Tänä vuonna finalistit tallentuivat upeisiin kuviin työpajoissa, joissa he tutustuivat metsäalan hyödyntämään teknologiaan.

Metsävisan finalistit laserkeilauskuvassa. Kuva: Ville Luoma, Helsingin yliopisto, Metsätieteiden osasto
Laserkeilausta käytetäään muun muassa metsävaratiedon keräämisessä. Sillä saadaan kolmiulotteista tietoa maanpinnasta, kasvillisuudesta ja metsien puuston rakenteesta – ja Metsävisan finalisteista. Laserkeilauskuva: Ville Luoma, Helsingin yliopisto, Metsätieteiden osasto
Dronea käytetään monipuolisesti metsätaloudessa. Se on apuna esimerkiksi metsäsuunnitelmien teossa sekä myrskytuhojen ja metsäpalojen havaitsemisessa. Metsävisan finalistit kuvattiin dronella Hämeenkylän kartanon puistossa. Kuva: Auli Vesamäki, Hämeen ammattikorkeakoulu
Virtuaalitodellisuudessa voi opetella puunkaadon ja -karsinnan alkeet. Kuva: Vilma Issakainen
Virtuaalitodellisuudessa voi opetella puunkaadon ja -karsinnan alkeet. Kuva: Vilma Issakainen

Kannusta nuoria osallistumaan

Seuraava Metsävisa järjestetään yläkouluissa helmikuussa 2023. Kyseessä on 42. Metsävisan koulutason kilpailu. Ilmoittautuminen on käynnissä Metsavisa-sivulla ja ruotsiksi Skogsnoten-sivulla.

Opettaja ilmoittaa oppilaansa mukaan. Metsävisaan voivat osallistua koko koulu, tietyt luokat, valinnaisryhmät, vapaaehtoiset oppilaat tai vaikka yksikin aiheesta kiinnostunut tai muuten vain innokas oppilas.

50 koulutason kilpailun voittajaa kutsutaan finaaliin, joka järjestetään pääkaupunkiseudulla 25.-26.5.2023.


Nuoret metsätietäjät kokoontuvat 41. Metsävisan finaaliin
Metsävisan tapahtumasivu
Yhteystiedot

Kirjoita kommentti