Yli 25 000 oppilaan joukosta karsiutuneet 50 yläkoululaista kilpailevat Metsävisan finaalissa

Yläkoululaisten Metsävisan finaali järjestetään 24.-25.5.2018 pääkaupunkiseudulla. Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan finaalia.

Valtakunnallinen metsätietokilpailu Metsävisa on osa metsäalan ja koulujen välistä yhteistyötä. Tänä keväänä Metsävisa järjestetään 37. kerran.

Koulutason kilpailuun osallistutaan biologian opettajien johdolla oppitunneilla. Tänä vuonna osallistujina oli yli 25 000 oppilasta 600 opettajan johdolla. Miljoonan osallistujan raja ylittyi vuonna 2016.

50 parasta koulunsa voittajaa opettajineen kutsuttiin toukokuun finaaliin. He tulevat kaikkialta Suomesta Lapin ja lounaissaariston väliltä.

Maastokilpailu Nuuksiossa

Finaalin maastokilpailu käydään Hotelli Nuuksion (Naruportintie 68, Espoo/Kirkkonummi) lähimetsässä torstaina 24.5. Kilpailun aloitustilaisuus järjestetään hotellin tiloissa klo 13.15 ja maastoreiteille lähdetään noin klo 13.40. Kilpailureitti on 4 kilometrin pituinen ja kesto noin 3 tuntia. Oppilaat vastaavat kysymyksiin mobiililaitteilla. Reitin alkupuolella ovat Metsävisan yhteistyökumppaneiden rastit ja loppupuolella metsän biologiaan liittyvät tehtävät. Katso lista yhteistyökumppaneista.

Tulokset julkistetaan Metsätapiolassa (Revontulenpuisto 2, Espoo) perjantaina 25.5. klo 13.30 alkavassa tilaisuudessa. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä jakaa palkinnot yhdessä kilpailun päärahoittajan Suomen Metsäsäätiön toimitusjohtajan Liisa Mäkijärven kanssa. Kymmenen parasta visailijaa palkitaan rahapalkinnoin.

Finaalipäivät ovat samalla opintomatka finalisteille ja heidän opettajilleen. Ohjelmaa järjestävät mm. Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto sekä Hämeen ammattikorkeakoulu ja ammatti-instituutti. Lue lisää ohjelmasta.

Lisätietoa:
Anne Turunen, Suomen Metsäyhdistys, nuorisoviestinnän asiantuntija, 045 6575 440, anne.turunen@smy.fi


www.metsavisa.fi


 

Kirjoita kommentti