Metsävisan finaali 2025

44. Metsävisan finaali järjestetään 22.–23.5.2025

Metsävisan koulutason kilpailu käydään 5. päivänä helmikuuta 2025. Finaaliin kutsutaan 50 parasta koulutason voittajaa opettajineen.

Finaaliohjelma

Finaali on kaksipäiväinen elämyksellinen opintomatka niin oppilaalle kuin opettajallekin. Finaalissa kuljetaan kahdella bussilla eri kohteissa, nautitaan hyvää ruokaa ja majoitutaan mukavissa oloissa. Tapahtuma on osallistujille maksuton ja matkakulut korvataan. Vuonna 2025 finaali järjestetään Helsingin yliopiston Hyytiälän metsäasemalla, Juupajoella.

Metsävisan finaalimatkan ohjelmassa on siis paljon muutakin, kuin jännittävä visan loppukilpailu. Katso video Instagramissa vuoden 2023 Metsävisan finaalin tunnelmista. Finaali näkyy somessa Metsä puhuu -kanavilla Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa.

Metsävisan finaali 2024 järjestettiin keväällä pääkaupunkiseudulla

Katso vuoden 2024 finaalin osallistujalista sekä heidän koulunsa kartalla. Lataa finaalipäivien ohjelma tästä.

Ohjelma torstaina 23.5.2024

Finalistit opettajineen kokoontuivat aamupäivällä Helsingin keskustassa Kiasman tilausajopysäkillä.

Finaalin kilpailuosuus järjestettiin iltapäivällä metsässä pienen bussimatkan päässä Helsingistä. Metsävisa-kummit ja biologian opettajien Metsävisa-ryhmä järjestivät tehtävärastit. Finalistit kulkivat opastetuissa ryhmissä, joten suunnistustaitoa tai kovaa kuntoa ei tarvittu.

Kilpailukysymyksiin vastattiin omalla puhelimella tai tabletilla Metsävisa-sovelluksella, joka ladattiin Google Play Storesta sekä Apple Storesta. Sovelluksen ohje ja testikysymykset finalisteille :

Majoittuminen järjestettiin Solvallan urheiluopistolla, Nuuksion Pitkäjärven rannalla Espoossa. Osallistujat pääsivät tutustumaan Suomen luontokeskus Haltian näyttelyihin.

Metsävisan finaalistit ratkomassa finaalitehtävää vuonna 2018

Ohjelma perjantaina 24.5.2024

Aamupäivällä vierailimme Viikissä Helsingin yliopiston Metsätieteiden osastolla. Lounastimme kampuksen opiskelijaravintolassa.

Metsävisa huipentui tulosten julkistamiseen, juhlalliseen palkintojenjakoon ja kakkukahveihin UPM Biofore -talossa. Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah kävi tervehtimässä finalisteja.

Kotimatkalle eri puolille Suomea päästiin starttaamaan klo 16 alkaen. Matkakulut korvataan finaalin jälkeen (matkalaskulomake).

Uutiset

Lisätietoja

Anne Turunen

Anne Turunen

+ 358 45 6575 440

anne.turunen@smy.fi

Suvi Pessala

Suvi Pessala

+358 45 657 5442

suvi.pessala@smy.fi

Metsävisan järjestäjät ja rahoittajat