Metsävisan finaali 2023

42. Metsävisan finaali järjestetään 25.–26.5.2023 pääkaupunkiseudulla

Metsävisan koulutason kilpailu käytiin 8. päivänä helmikuuta. Finaaliin kutsuttiin 50 parasta koulutason visailijaa opettajineen.

Finaaliin ilmoittautuneet nuoret:

Finaali on kaksipäiväinen elämyksellinen opintomatka niin oppilaalle kuin opettajallekin. Finaalissa kuljetaan kahdella bussilla eri kohteissa Helsingissä ja lähialueilla, nautitaan hyvää ruokaa ja majoitutaan upeassa kartanomiljöössä. Tapahtuma on osallistujille maksuton ja matkakulut korvataan.

Finaali näkyy somessa Metsä puhuu -kanavilla Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa.

Maastokisan tehtävät

Finaalin maastokisa on käyty. Katso tehtävät ja vastaukset alla olevasta painikkeesta.

Ohjelma torstaina 25.5.

Finalistit opettajineen kokoontuvat Rautatientorilla, Helsingin päärautatieaseman vieressä. Kello 10 tilausajot starttaavat kohti Viikkiä, missä Helsingin yliopiston Metsätieteiden osasto isännöi finaalipäivien aloitustilaisuuden. Lounastamme kampuksen lounasravintolassa.

Finaalin kilpailuosuus järjestetään iltapäivällä metsässä pienen bussimatkan päässä Helsingistä. Metsävisa-kummit sekä biologian opettajien Metsävisa-ryhmä järjestävät tehtävärastit.

Kilpailukysymyksiin vastataan omilla puhelimella tai tabletilla. Finalisti, lataa tästä sovelluksen ohje ja testaa kysymyksiin vastaamista:

Finalistit majoittuvat Hämeenkylän kartanolla. Keväinen kartanopuisto suurine jalopuineen on upea. Päivällisen jälkeen kehitysyhteistyöjärjestö Food and Forest Development Finland ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto järjestävät iltaohjelmaa. Ennen iltapalaa ehtii vielä käydä saunomassa ja uimassa kartanon saunaosastolla.

Ohjelma perjantaina 26.5.

Finalistit on kutsuttu tutustumaan Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskukseen. Osallistujat kiertävät työpajoissa, joissa pääsee kurkistamaan yliopistolla tehtävään poikkitieteelliseen huippututkimukseen. (Kuva: Cecilia Eklund)

Metsävisa huipentuu tulosten julkistamiseen, juhlalliseen palkintojenjakoon ja kakkukahveihin Metsä Groupin pääkonttorissa Metsätapiolassa.

Kotimatkalle eri puolille Suomea päästään starttaamaan Helsingin keskustasta klo 16. Matkakulut korvataan finaalin jälkeen.

Uutiset

Lisätietoja

Anne Turunen

Anne Turunen

+ 358 45 6575 440

anne.turunen@smy.fi

Suvi Pessala

Suvi Pessala

+358 45 657 5442

suvi.pessala@smy.fi

Metsävisan järjestäjät ja rahoittajat