Metsävisan finaali 2024

43. Metsävisan finaali järjestetään 23.–24.5.2024 pääkaupunkiseudulla

Metsävisan koulutason kilpailu käytiin 7. päivänä helmikuuta. Finaaliin kutsuttiin 50 parasta koulutason voittajaa opettajineen. Katso finaaliin ilmoittautuneiden osallistujalista sekä heidän koulunsa kartalla.

Tervetuloa finaalimatkalle!

Finaali on kaksipäiväinen elämyksellinen opintomatka niin oppilaalle kuin opettajallekin. Finaalissa kuljetaan kahdella bussilla eri kohteissa Helsingissä ja lähialueilla, nautitaan hyvää ruokaa ja majoitutaan mukavissa oloissa. Tapahtuma on osallistujille maksuton ja matkakulut korvataan. Katso finalistin kutsu ja opettajan kutsu.

Lataa finaalipäivien ohjelma tästä.

Metsävisan finaalimatkan ohjelmassa on siis paljon muutakin, kuin jännittävä visan loppukilpailu. Katso video Instagramissa viime vuoden Metsävisan finaalin tunnelmista. Myös tuleva finaali näkyy somessa Metsä puhuu -kanavilla Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa.

Ohjelma torstaina 23.5.

Finalistit opettajineen kokoontuvat Helsingin keskustassa Kiasman tilausajopysäkillä, os. Mannerheiminaukio 1. Metsävisa-bussit starttaavat klo 10 ja 10.15 finaalin aloitustilaisuuteen ja lounaalle.

Finaalin kilpailuosuus järjestetään iltapäivällä metsässä pienen bussimatkan päässä Helsingistä. Metsävisa-kummit ja biologian opettajien Metsävisa-ryhmä järjestävät tehtävärastit. Finalistit kulkevat opastetuissa ryhmissä, joten suunnistustaitoa tai kovaa kuntoa ei tarvita.

Kilpailukysymyksiin vastataan omilla puhelimella tai tabletilla Metsävisa-sovelluksella. Sen voi ladata Google Play Storesta sekä Apple Storesta. Sovelluksen ohje ja testikysymykset finalisteille :

Majoittuminen järjestetään Solvallan urheiluopistolla, Nuuksion Pitkäjärven rannalla Espoossa. Osallistujat pääsevät tutustumaan Suomen luontokeskus Haltian näyttelyihin.

Metsävisan finaalistit ratkomassa finaalitehtävää vuonna 2018

Ohjelma perjantaina 24.5.

Aamupäivällä vierailemme Viikissä Helsingin yliopiston Metsätieteiden osastolla. Lounastamme kampuksen opiskelijaravintolassa.

Metsävisa huipentuu tulosten julkistamiseen, juhlalliseen palkintojenjakoon ja kakkukahveihin UPM Biofore -talossa. Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah käy siellä tervehtimässä finalisteja.

Kotimatkalle eri puolille Suomea päästään starttaamaan klo 16 alkaen. Päärautatieasema ja Kampin linja-autoasema ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Matkakulut korvataan finaalin jälkeen (matkalaskulomake).

Uutiset

Lisätietoja

Anne Turunen

Anne Turunen

+ 358 45 6575 440

anne.turunen@smy.fi

Suvi Pessala

Suvi Pessala

+358 45 657 5442

suvi.pessala@smy.fi

Metsävisan järjestäjät ja rahoittajat