Metsävisan finaali 2023

42. Metsävisan finaali järjestetään 25.–26.5.2023 pääkaupunkiseudulla

Metsävisan koulutason kilpailu käydään 8. päivänä helmikuuta. Finaaliin kutsutaan 50 parasta koulutason visailijaa opettajineen.

Finaali on kaksipäiväinen elämyksellinen opintomatka niin oppilaalle kuin opettajallekin. Finaalissa kuljetaan kahdella bussilla eri kohteissa Helsingissä ja lähialueilla, nautitaan hyvää ruokaa ja majoitutaan upeassa kartanomiljöössä. Tapahtuma on osallistujille maksuton ja matkakulut korvataan.

Finaali näkyy somessa Metsä puhuu -kanavilla Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa.

Lisätietoja finalisteille ja opettajille mm. varusteista, Metsävisa-sovelluksesta, matkakorvauksista jne. päivitetään tälle sivulle.

Finaalin ohjelma torstaina 25.5.2023

Finalistit opettajineen kokoontuvat Rautatientorilla, Helsingin päärautatieaseman vieressä. Kello 10 tilausajot starttaavat kohti Viikkiä, missä Helsingin yliopiston Metsätieteiden osasto isännöi finaalipäivien aloitustilaisuuden. Lounastamme kampuksella lounasravintolassa.

Finaalin kilpailuosuus järjestetään iltapäivällä metsässä pienen bussimatkan päässä Helsingin keskustasta. Metsävisa-kummit sekä biologian opettajien Metsävisa-ryhmä järjestävät tehtävärastit. Visailijat vastaavat kilpailukysymyksiin omilla puhelimillaan.

Finalistit majoittuvat Hämeenkylän kartanolla. Keväinen kartanopuisto keltaisine mukulaleinikkeineen ja suurine jalopuineen on upea. Päivällisen jälkeen kartanolla järjestetään iltaohjelmaa finalisteille ja opettajille.

Finaalin ohjelma perjantaina 26.5.2023

Finalistit on kutsuttu tutustumaan Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskukseen. Osallistujat kiertävät työpajoissa, joissa pääsee kurkistamaan yliopistolla tehtävään poikkitieteelliseen huippututkimukseen. (Kuva: Cecilia Eklund)

Metsävisa huipentuu tulosten julkistamiseen, juhlalliseen palkintojenjakoon ja kakkukahveihin Metsä Groupin pääkonttorissa Metsätapiolassa.

Kotimatkalle eri puolille Suomea päästään starttaamaan Helsingin keskustasta klo 16.

Lisätietoja

Anne Turunen

Anne Turunen

+ 358 45 6575 440

anne.turunen@smy.fi

Metsävisan järjestäjät ja rahoittajat