EU-vaikuttajille suunnatun Metsäakatemian videolla jaetaan oivalluksia liittyen metsien moniin mahdollisuuksiin

Kumisaappaat kuuluvat metsäretken varustukseen. Kuva: Saku Ruusila

Ensimmäinen EU-vaikuttajille suunnattu Metsäakatemia järjestettiin marraskuussa 2018. EU-instituutioista tuleville päättäjille suunnattu tapahtuma keskittyi tuomaan esiin metsien merkitystä kestävän kiertobiotalouden kehittämisessä. Videoista välittyy Metsäakatemian innostunut tunnelma ja osallistujien kotiin viemät viestit tapahtumasta.

Tapahtuma vei osallistujat päijäthämäläisiin metsiin ja tuotantolaitoksiin Lahdessa ja lähiseuduilla. Ohjelmassa tuotiin monipuolisesti esiin metsän koko arvoketju kestävästä puun käytöstä ja metsien hoidosta aina puupohjaisiin tuotteisiin saakka. Osallistujat näkivät ja kokivat esimerkein, miten puukuitua käytetään innovatiivisiin uusiin tuotteisiin ja palveluihin kuten pakkauksiin, tekstiileihin, kemikaaleihin, muotoiluun sekä energiakäyttöön.

Metsäakatemia tarjosi mahdollisuuden rakentaa dialogia ja jakaa ajatuksia muiden EU-instituutioiden päättäjien kanssa

Dialogin rakentaminen metsään pohjautuvien ratkaisujen pohjalle tarjoaa mahdollisuuden keskittyä globaaleihin haasteisiin. Näkemysten jakaminen on tärkeä osa Metsäakatemia-konseptia.

Mitkä olivat osallistujien mukanaan viemät viestit vuoden 2018 Metsäakatemiasta? Katso eurokansanedustaja Paul Brannenin, Euroopan investointipankin pääomamarkkinaosaston johtaja Eila Kreivin sekä BIOEAST Initiativen pääsihteeri Barna Kovacsin haastattelut. Videot ovat englanninkielisiä.

EU-vaikuttajille suunnattu Metsäakatemia on Suomen ja Ruotsin yhteishanke, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö, Ruotsin elinkeino- ja innovaatioministeriö sekä Suomen Metsäsäätiö.

EU-vaikuttajille suunnattu Metsäakatemia perustuu Suomen Metsäyhdistyksen tuottamaan Forest Academy-toimintamalliin.


Katso tiedote: Ministeri Leppä EU-Metsäakatemiassa: Suomi esittää metsärahaston perustamista osaksi EU:n ja Afrikan välistä kumppanuus- ja investointiohjelmaa

Tapahtumasivu: EU-päättäjille suunnattu Metsäakatemia 2018

Lisätietoja Forest Academy -viestintäohjelmasta.


 

Kirjoita kommentti