Koulut Ahvenanmaalta Tunturi-Lappiin osallistuvat 41. Metsävisaan

Jokamiehenoikeuksiin liittyvä tehtävä on jokavuotinen Metsävisan tärppi. Kuvat: Anne Turunen, Vastavalo ja iStock

Yläkoululaisten metsätietokilpailu Metsävisa harppaa uudelle vuosikymmenelleen koronakurimuksen syvimmällä hetkellä. Silti jälleen yli 300 yläkoulua on ilmoittautunut mukaan kaikkialta Suomesta.

Oppilaat pakertavat metsäaiheiden parissa Metsävisa-päivänä, keskiviikkona 9. päivänä helmikuuta. Kiitos järjestelyistä kuuluu opettajille, jotka teettävät Metsävisan oppilaillaan.

Osallistuvat koulut täplittävät koko maan kartan Ahvenanmaalta ja etelärannikolta Kilpisjärvelle ja Sevettijärvelle asti. Karttaa zoomaamalla ja täpliä klikkaamalla pääsee tutkimaan, onko oma lähikoulu mukana Metsävisassa.

Kevään kuluessa kilpaillaan finaalissa ja kesällä ovat vuorossa Metsävisa-kesätyöt

Koulujen parhaimmisto on selvillä hiihtolomaviikkojen jälkeen, viimeistään 4.3. Silloin myös julkaistaan Metsävisan kilpailulomake.

50 parasta koulutason Metsävisa-voittajaa opettajineen kutsutaan Metsävisan finaaliin. Finaali järjestetään toukokuussa koronatilanteesta riippuen joko kaksipäiväisenä opintomatkana pääkaupunkiseudulla tai verkkotapahtumana.

Hyvin menestyneet oppilaat saavat myös mahdollisuuden osallistua kesätyöarvontaan. Metsänhoitoyhdistykset järjestävät noin 15 kahden viikon kesätyöpestiä oppilaiden kotipaikkakunnilla eri puolilla Suomea.

Metsävisa on koulujen ja metsäalan yhteistyötä

Pääjärjestäjät ovat Biologian ja maantieteen opettajien liitto ja Suomen Metsäyhdistys. Mukana järjestelyissä ja rahoittamassa ovat metsäalan kummiorganisaatiot.

Metsävisaan on vuodesta 1982 alkaen osallistunut yli 1,1 miljoonaa koululaista.


Lisätietoja

Metsävisa | Skogsnöten
Metsävisan kesätyöt
Edellisten vuosien kilpailulomakkeet
Järjestäjät ja rahoittajat

Kirjoita kommentti