Mediakutsu: Istuta koululaisen kanssa puuntaimi – lähde metsään Espoossa 6.–9.9.

Oppilaiden suosikkirastit metsäviikolla ovat kautta aikojen olleet puuntaimen istutus, puun kaato monitoimikoneella ja tietenkin eväät leirinuotiolla. Kuva: Vilma Issakainen

Koululaisten metsäviikko järjestetään 6.–9.9. Espoon Juvanmalmilla. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita oppilasryhmien mukaan tapahtuman jokaisena päivänä kello 8.30–11.30 välillä. Tiistaista torstaihin retket järjestetään suomeksi, perjantaina ruotsiksi.

Metsien käytöstä, niiden hiilensidonnasta ja puusta raaka-aineena opitaan jo alakoulussa. Koululaisten metsäviikolla viides- ja kuudesluokkalaiset pääsevät ajankohtaisten aiheiden pariin tehtävärasteilla.

Asiantuntijoiden opastuksella koululaiset muun muassa tutkivat metsien monimuotoisuutta ja tutustuvat puupohjaisiin tuotteisiin. Ohjelmassa ovat mukana myös oppilaiden kaikkien aikojen suosikkirastit, puuntaimen istutus, puun kaato monitoimikoneella ja eväät leirinuotiolla.

”Tarjoamme kaupunkilaislapsille mahdollisuuden tutustua metsään ja metsässä tehtävään työhön sekä harrastuksiin. Retken aiheet, kuten luonnonvarojen kestävä käyttö ja luonnon monimuotoisuus, tulevat alakoulujen opetussuunnitelmasta”, kertoo Suomen Metsäyhdistyksen nuorisoviestinnän asiantuntija Anne Turunen.

Koululaisten metsäviikon järjestää parinkymmenen toimijan verkosto Suomen Metsäyhdistyksen vetämänä. Tapahtuman päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö.

Lähes tuhat koululaista pääsee metsäpoluille

Lähes tuhat koululaista pääse viikon aikana metsään kiertämään kolmen tunnin tehtäväpolun oman luokkansa kanssa. Metsäviikko järjestetään vuorovuosin Helsingin, Espoon ja Vantaan koululaisille, nyt jo 21. kerran.

”Oppilaiden palaute on innostunutta ja innostavaa. Toisinaan metsään menoon on etukäteen suhtauduttu epäillen, mutta lopulta retki on ollut jopa karkkitehdasvierailua hauskempi”, Turunen sanoo.

”Kivointa on usein ollut rempseä metsuri, oman taimen istutus tai metsästyskoiran rapsuttelu. Myös eväiden syöminen sateessa ja saappaan juuttuminen mutaiseen polkuun on kerrottu hauskimpina muistoina. Mukavat, oppilaiden ikätason huomioon ottavat asiantuntijat kruunaavat retken”, Turunen sanoo.

Saapuminen: Parkkipaikka osoitteessa Rajapaaluntie 5, Espoo, josta lyhyt kävelymatka kiinnostaville rasteille (ks. karttaliite). Oppilasryhmien rastireitin lähtöpiste osoitteessa Juvan Teollisuuskatu 42. Lisäohjeita paikan päällä Anne Turuselta, p. 045 6575 440.

Aikataulu: Oppilasryhmät lähtevät 6.–9.9.2022 kolmen tunnin rastireitille 25 minuutin välein kello 8.30–11.30. Median edustajat ovat tervetulleita luokkien mukaan koska tahansa tällä välin koko reitille tai jollekin rastille. Luokkien opettajilla on tiedossaan oppilaat, joita saa valokuvata.

Ilmoittautuminen, lisätietoa ja haastattelupyynnöt :
Anne Turunen, nuorisoviestinnän asiantuntija, Suomen Metsäyhdistys,
anne.turunen@smy.fi, p. 045 657 5440

Tapahtuman aikana myös:
Sirpa Kärkkäinen, nuorisoviestinnän johtava asiantuntija, Suomen Metsäyhdistys, sirpa.karkkainen@smy.fi, p. 050 351 2416
Martin Antell, kommunikation för ungdomar, Finska Forstföreningen, martin.antell@smy.fi, p. 050 354 6757

Koululaisten metsäviikon tapahtumasivu

Metsäyhdistyksen blogi: Kyllä metsäretki aina yhden karkkitehdasvierailun voittaa

Kirjoita kommentti